Iznenadićete se, ali zbog ovog mračnog pravila Egipta turistima preti zatvor

Ove stvari će svakako teže pasti turistima sa Zapada, naročito onima koji su neupućeni

  • 4
Egipat Foto: Pixabay

Turista Toni Kamokio (51) iz Velike Britanije završio je u zatvoru zbog navodnog "seksualnog uznemiravanja" radnika koji radi kao obezbeđenje na međunarodnom aerodromu u Hurgadi.

Nakon što je smešten u zatvor, njegova porodica se oglasila u medijima tvrdeći da je Toni jednostavno samo potapšao radnika po leđima kako bi mu se zahvalio, a glavni problem je činjenica da se incident dogodio tokom sigurnosne provere.

Njegova supruga Džoan i sin Remo su ostali u Egiptu kako bi zamolili lokalne vlasti da ga oslobode iz zatvora, ali nažalost nisu uspeli u svojoj nameri.

Britanski "San" piše da je ovo samo jedno od mnogobrojnih slučajevima u kojima su turisti iz Evrope uhapšeni u zemljama Bliskog istoka zbog neprikladnog ponašanja, te nisu mogli da se vrate nazad u svoju domovinu.

Egipat, pustinja, piramida, piramide, kamila Foto: Tanjug/AP

Egipat je veoma popularan među turistima širom sveta, a posebno ga vole Britanci. S obzirom da su stanovnici Egipta pretežno muslimani, a mnogi lokalni zakoni se veoma razlikuju od britanskih, pojedini putnici nisu svesni svih normi ponašanja koje su karakteristično za ovo podneblje.

Naime, Egipat ima podugačak spisak običaja i zakona kojih turisti moraju da se pridržavaju tokom svog putovanja, uključujući način na koji se oblače, razmenjivanje nežnosti u javnosti, konzumiranje alkohola, fotografisanje, iskazivanje političkih stavova kao i istopolne seksualne aktivnosti.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA