≫ 

Nasilje nad turistima: Policija brutalno uhapsila par jer nisu koristili usluge bara na plaži

Odjednom obala nije u javnom vlasništvu

  • 7
Plaža, ležaljke Foto: Pixabay

Zakupci plaža na Balkanskom poluostrvu često teraju turiste koji bez naručenog pića koriste suncobrane i ležaljke tokom letnje sezone. Socijalne mreže su prepune snimaka koje prikazuju neprijatne situacije, ali su retki incidenti zbog kojih reaguje policija.

Šokantni snimak napravljen je na jednoj plaži u Meksiku. Prikazuje hapšenje para koji je uživao na plaži u blizini lokalnog bara. Problem je nastao jer turisti nisu naručili piće ili obrok u baru čiji vlasnici zakupljuju jedan deo plaže. Zakupci su pozvali policiju kako bi rasterali turiste, a kada se par usprotivio organima reda usledio je fizički sukob i hapšenje.

Policija je reagovala na poziv menadžmenta bara "Playa Mamitas" koji upravlja delom plaže na kojem se odmarao bračni par. Pod zakupom ugostiteljskog objekta nalazi se 300 ležaljki, 100 suncobrana, toaleti i tuševi.

Iako su uhapšeni turisti sedeli na pesku, zaposleni u baru su ih prijavili zbog toga što nisu naručili nijedan proizvod iz njihove ponude.

Pozornici su zaduženi za održavanje javnog reda i mira u meksičkim turističkim centrima. Dane provode patrolirajući plažama i ulicama pored mora. Osim što su zaduženi za održavanje bezbednosti, policajci sprečavaju prodaju robe na crno.

Par nije želeo da posluša naredbu i napusti plažu, pa je došlo do fizičkog sukoba sa policajcima. Brzo su savladani, a potom su im stavljene lisice.

Potresni snimak razbesneo je korisnike socijalnih mreža. Većina tvrdi da je plaža javna svojina, te da svi turisti mogu besplatno uživati na njoj.

Prema meksičkom zakonu, država je vlasnik dela plaže koji je 20 metara udaljen od mora. Pojedinac ili kompanija mogu zakupiti zemlju u neposrednoj blizini, ali ne smeju zabraniti pristup turistima na zemljištu koje je u javnom vlasništvu.

Policajci su uputili nekoliko pretnji bračnom paru koji je oteran sa plaže na brutalan način, a potom opomenuli turiste zbog snimanja incidenta. Dama koja je uhapšena kaže da je tokom policijske intervencije zadobila povrede i krvarenje.

Mnogo negativnih kritika i ocena slilo se na sajt TripAdvisor, a korisnici nisu birali reči kako bi osudili menadžment bara "Playa Mamitas".

- Korumpirani bar krši zakon jer ne dozvoljava meštanima i turistima da koristi plažu. Svima toplo preporučujem da ga izbegavaju - kaže jedan od korisnika.

- Osim što je reč o jednom od najskupljih kubova u letovalištu Plaja, njegov ugled je srozan zbog hapšenja turista sa javne plaže koja se nalazi u blizini zakupljenog prostora - napisao je drugi korisnik i dodao da bar postavlja ležaljke i suncobrane do same vode, kako bi sprečili turiste da besplatno koriste javni deo plaže.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    19. februar 2020 | 10:00

    Tu nije toliki problem plazni bar. Veci je problem korumpirana policija koja ispunjava naredbe gazde lokala.

  • Brk

    19. februar 2020 | 09:50

    Jeste li sigurni da ovo nije u Buuuudvu?

  • DARKO 100%

    19. februar 2020 | 09:25

    Moc kapitala,mnoge su se drzave stavile u sluzbu ili pali pod uticaj bogatih oligarha,ji neznaju ni za Boga ni za zakone jer njihov zakon je profit,i kod nas toga ima isto i i na balkanu gde su drzavno pretvorili u privatno,samo bi voleo znati ti koji su privatizovali ono sto je Bozije kome je djed,ili cukundjed napravio more,sume ,plaze ,zivotinjski svet pod vodom,zar to nije delo Bozije,tako narod treba stati tome na put i jasno reci svojim vlastodrzcima dosta je bilo bahacenja i izivljavanja nad narodom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA