≫ 

Objavila fotografije sa Balija i prevarila Instagram: "Sve vreme sam bila u Ikei"

Da li zaista možemo da verujemo u sve što vidimo na Internetu?

  • 0
Natalija Tejlor

foto: printscreen/youtube/Natalia Taylor

Mnogi od nas bi voleli da spakuju kofere i odlete na Bali, ali retko ko može da priušti taj luksuz. Na socijalnim mrežama često smo bombardovani fotografijama poznatih ličnosti, koji žive u luksuzu i putuju na mesta koja mi možemo samo da sanjamo. Da li zaista možemo da verujemo u sve što vidimo na internetu?

Jedna jutuberka želela je da nas podseti, da ne treba previše da verujemo drugim Instagram korisnicima i njihovim postovima. Naime, ona je lažirala put na Bali i pokazala kako je lako obmanuti ljude na Internetu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natalia Taylor (@natalia__taylor) on

 

Natalija Tejlor podelila je fotografije sa svojih 314.000 pratilaca, na kojima tvrdi da se odlično provodi na Baliju, dok je u stvarnosti sve fotografije uslikala u Ikei koja se nalazi u blizini njene kuće.

Natalija je otišla u Ikei sa fotografkinjom Aliom Amodeom, gde je pozirala pored postavki nameštaja, kako bi napravila fotografije koje će ubediti pratioce da je zaista odsela u luksuznom hotelu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natalia Taylor (@natalia__taylor) on

 

Jutuberka se potpuno sređena fotografisala u kadi, za stolom za šminkanje i sa retro fiksnim telefonom. Ona je editovala fotografije pre nego što ih je postavila na Instagram, ali je ostavila nekoliko stvari koje ukazuju da je slika lažna, poput cena na određenim komadima nameštaja.

Njena prva lažna slika sa Balija je bila naslovljena sa „Kraljica je stigla #Bali“. Hiljade pratilaca je lajkovalo fotografiju i komentarisalo kako bi sa vlogerkom podelili svoje mišljenje. Većina je poverovala da je slika stvarna.

- Ona zaista živi najbolji život – prokomentarisala je jedna korisnica.

- Naša Bali princeza – dodao je drugi korisnik.

U svom vlogu Natalija je otkrila kako je isplanirala ovaj lažni put i istakla je da su je šokirali dobronamerni komentari.

- Svi komentari su bili fini, korisnici su komplimentirali moju odeću i šminku. Niko nije znao. Dame i gospodo, uspela sam. Uspela sam da vas ubedim da sam otputovala u drugu državu na odmor, a zapravo sam otišla u Ikeu, koja se nalazi u blizini mog doma – rekla je Natalija u svom vlogu.

Jutuberka smatra da njene fotografije treba da budu lekcija svim njenim pratiocima. Oni treba da nauče da ne veruju svemu što vide na Internetu. Ljudi se ponekad lažno predstavljaju, što izgleda i nije toliko teško uraditi.

(K.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA