≫ 

42. Međunarodni sajam turizma simbolično nazvan "Put pod noge", zemlja - partner je Egipat

Čak više od 700, što direktnih, što suizlagača iz 40 zemalja sveta uzima učešće na ovogodišnjoj manifestaciji

  • 0
sajam turizma Foto: Telegraf

U Beogradu je 20. februara 2020. svečano otvoren 42. Međunarodni sajam turizma, simbolično nazvan "Put pod noge". Zemlja – partner ovogodišnjeg sajma je Egipat.

Pored toga što su se predstavili gosti iz zemalja, koje su nama bliske i fizički blizu, poput Slovenije, Grčke, Hrvatske i Crne Gore, svoju turističku ponudu su predstavili i gosti iz Turske, Dominikanske Republika i Bugarske, kao i Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda, ali i lokalne i regionalne turističke organizacije.

Posebno je zanimljivo što su Kenija, Šri Lanka i Slovačka prvi put uzele učešće na Međunarodnom sajmu turizma.

U toku sajma, koji traje do nedelje, 23. februara će biti održan i Sajam HORECA opreme, kao i najveći sajam vina u našoj zemlji „BeoWine“. A u Sali 4, Beogradskog sajma se po 16. put održava Sajam suvenira „Vidi Srbiju“.

Gosti ovogodišnjeg sajma su i predstavnici opštine Volos iz Grčke, koji će u subotu u 12h u maloj konferencijskoj sali, hale 4 održati prezentaciju „Otkrijte mitsku destinaciju, Volos i Pelion u Grčkoj“.

sajam turizma Foto: Telegraf

Goste iz Grčke je primio podsekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda, gospodin Igor Raičević sa saradnicima. Izuzev zamenice gradonačelnika grada Volosa, gospođe Georgije Bondu – Tokali, sastanku su prisusutvali i predsednik Udruženja „Grci Srbije“, gospodin Vasilios Proveleggios i članovi grčke zajednice u Srbiji.

Bilo je govora o nedavnoj poseti srpske delegacije gradu Volosu, a tom prilikom su svi učesnici sastanka izrazili želju da se saradnja na tom planu nastavi i dogvoorili buduće korake o povezivanju obrazovnih institucija Grčke i Srbije.

sajam turizma Foto: Telegraf

Međunarodni beorgadski sajam možete posetiti i iskoristiti neki od brojnih popusta, koji nude brojne turističke agencije od 20. do 22. februara u periodu od 10 do 19h, a u nedelju, 23. februara je radno vreme sajma od 10 do 18h.

Cena pojdinačne ulaznice iznosi 400 dinara. Postoji mogućnost i kupovine porodične ulaznice, koja košta 800 dinara, a uključuje roditelje sa decom ne starijom od 16 godina. Za grupne posete karta košta 300 dinara.

Video: Probali smo kolač koji je Betoven obožavao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA