Da biste videli jednu od najlepših prirodnih atrakcija u Hrvatskoj, moraćete da platite 4.700 dinara

Ulaz u Nacionalni park "Plitvička jezera" nikad skuplji

  • 9
Plitvička jezera Plitvička jezera / pixabay.com

Od 1. juna ove godine, pa sve do kraja septembra odrasle osobe će ulaznicu u Nacionalni park "Plitvička jezera" plaćati 300 kuna, odnosno 4.700 dinara.

Cena ulaza na Plitvička jezera je viša nego ikada, a da uštedite 100 kuna možete ventualno u park dođete posle 16 sati, kada je prema novom cenovniku cena karte niža.

Prema ovim podacima, dvoje odraslih ljudi s dvoje dece moraju da izdvoje 840 kuna, odnosno 13.200 dinara kako bi proveli dan na Plitvičkim jezerima, što je i samim Hrvatima skupo, a kud turistima iz okolnih zemalja.

Nacionalni park "Plitvička jezera" dobija veliki broj kritika i na društvenim mrežama.

- Cene su do 31.3. bile 80 kuna, u aprilu 180 kuna, a tokom Uskršnjeg dana koji je ujedno i promotivni dan biće 90 kuna. Vrhunac sezone sa sobom nosi najviše cene, te mi preporučujemo svima dolazak u pred i post sezoni kada su cene povoljnije, gužve manje i sveukupni doživljaj parko mnogo drugačiji u odnosu na letnje mesece - napisali su iz NP Plitvice ženi koja se požalila da je karta od 300 kuna preskupa, prenosi "Index".

Da li ste ikada posetili Plitvička jezera?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    5. mart 2020 | 13:16

    Sad cu ti ja gledati lepa vasa Plitvicka pored nasih lepih prelepih jezera poput Uvackog, Sjenickog, Ribnickog, Zaovinskog, Vlasinskog, Kokinog Broda , Srebrnog i jos milion drugih. A pride ulaz se ne placa nigde. Samo poneti resetku za rostilj koje pivce i dobru volju. Pozdrav

  • Bojan

    5. mart 2020 | 14:30

    U tom delu Hrvatske, sva imanja su bila srpska. Oteli pa se bahate sada.

  • Sloba

    5. mart 2020 | 14:42

    Da oni meni plate i 10 puta toliko da vidim i tad me ne bi zanimalo, imam na stotine drugih zemalja da idem i da gledam sta pozelim. Hvala na ponudi , kao pravi Srbin moje licno misljenje je tako da tamo nema sta da trazim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA