≫ 

Da li je sigurno putovati u Italiju zbog korona virusa i koje gradove najbolje da zaobiđete?

Slučajevi obolelih od korona virusa u Italiji dostigli su brojku preko 2.500 hiljade zaraženih. Koliko je sigurno putovati trenutno u Italiju?

  • 3
Italija se bori sa širenjem prve velike epidemije korona virusa usled porasti infekcija u Evropi. To je uzrokovalo otkazivanje popularnog venecijanskog karnevala, prekid fudbalskih igara u višoj ligi u pogođenom području i zatvaranja bioskopa, uključujući i legendarnu milansku La Scalu. Foto: Tanjug/AP

U Italiji je trenutno inficirano 2.502 osobe od korona virusa, a preminulo je njih 72. Savet vlade Velike Britanije za njihove državljane je da ne putuju u Italiju osim ako to nije preko potrebno.

Brojni avio prevoznici kao što su Jet, British Airways i Rayanair su prekinuli letove ka ovoj državi.

Italija je jedna od posećenijih evropskih zemalja, a poseban naglasak je na sledećim gradovima koji se nikako ne preporučuju za obilazak turistima u jeku korona virusa.

Desetak malih gradova u Lombardiji - Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo and San Fiorano i jedan grad u Venetu - Vo Euganeo su izolovani od strane italijanskih vlasti zbog širenja virusa pod nazivom COVID–19.

Posebne mere uvedene su od 01. marta koje uključuju zatvaranje škola i odlaganje sportskih događaja u regiji Lombardije, Veneta i Emilije Romane kao i u provincijama najbližim epidemiji.

Radi sigurnosti i bezbednosti turista savetuje se poštovanje opših preporuka i izbegavanje posećivanja navednih izolovanih gradova u Italiji.

Sve novosti vezane za korona virus možete pratiti u blogu uživo.

Video: Italijani svesni situacije: Policija spečava ulazak u gradove da bi smanjila širenje korona virusa

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA