≫ 

Kako da dezinfikujete sedište i otklonite opasnost od zaraze korona virusom u avionu

Korona virus se proširio u mnogim zemljama sveta, a mnogi se pitaju koliko je trenutno sigurno putovati

  • 0
Korona virus, avion Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ste bukirali let koji ne možete da otkažete imamo nekoliko saveta kako da se sačuvate od eventualne zaraze korona virusom.

Eksperti su otkrili kako putnici u avionu mogu da se bore u suzbijanju širenja virusa. Ključno je da uz sebe imate antibakterijakse gelove i maramice.

Keli Rejnolds mikrobiolog sa Univerziteta u Arizoni kaže da ćete sebe najbolje zaštititi ako u avionu očistite mesto na kojem ćete sedeti.

- Imajte uz sebe uvek antibakterijske gelove i maramice. Brojne studije su pokazale da ovakva sredstva za dezinfekciju mogu da ubiju mnogo složenije bakterije i viruse nego što je to korona virus - kaže ona.

Prvo što treba da očistite je stočić koji se nalazi ispred vas. Jedna studija je dokazala da je upravo stočić na drugom mestu najprljavijih predmeta u avionu. Na prvom mestu nalazi se dugme za puštanje vode u toaletu.

Savetuje se da ceo stočić prebrišete antibakterijskim maramicama.

Preporučuje se i da prebrišete rukohvate i naslon sedišta. To ćete učniti lako ako je vaše sedište kožno, ali ako je tapacirano možete poneti prekrivač za sedište koji može da se skine i opere nakon putovanja.

Nakon korišćenja toaleta u avionu obavezno operite ruke, a nakon izlaska iz istog otvarajte kvake sa maramicama ili toalet papirom u rukama.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA