≫ 

Ekstremne avanture za zavisnike od adrenalina: Bandži džamping od 220 m, plivanje sa belim ajkulama

U Aziji postoji geološki jedinstven krater koji već 50 godina neprestano gori, a zovu ga Vrata pakla. Takav prizor nikada niste videli

  • 1
Plivanje sa ajkulom Foto: Pixabay

Ne uživaju svi u klasičnom turizmu i pukom razgledanju znamenitosti. Za one kojima je potreban naboj adrenalina pripremili smo nekoliko destinacija širom sveta koje nude ništa manje od lude i nezaboravne avanture.

Vožnja po pustinjskim dinama

Ljubitelji brze vožnje i širokih prostranstava želeće da se upute u vreli Katar, gde se organizuju vožnje po dinama nalik scenama iz akcionih filmova.

Bandži džamping na Kontra brani u Švajcarskoj

Dobijate priliku da u stilu Džejmsa Bonda ponirete sa sigurnosnim konopcem uzbudljiva 220 metra.

Jurnjava sa bikovima

Održava se svakoga jula u gradu Pamploni, u španskoj pokrajini Navari. Broj poginulih učesnika je nizak, ali povređenih itekako ima. Samo 2019., povređeno je 35 ljudi.

Superklasiko u Argentini

Derbi između Boka Juniorsa i River Platea, oba iz Buenos Ajresa, jedan je od najžustrijih fudbalskih megdana, ali ne samo zbog igrača, već i zbog navijača koji su neretko neobuzdani, piše CNN.

Iditarod, trka psećih saonica na Aljasci

Potrebno je najmanje 8 dana da se pređe 1610 km dug put po ledenih -50°C.

Pećina Ćeve

Nalazi se u meksičkoj saveznoj državi Oahaki. Još nije istražena u potpunosti, ali je poznato da seže 2,4 kilometra u dubinu. Ne preporučuje se onima koji su klaustrofobični ili se boje mraka.

Obilazak Černobilja u Ukrajini

Černobiljska zona isključenja, unutar koje se 1986. dogodila nuklearna katastrofa, postala je neočekivana turistička atrakcija. Jedan od glavnih prizora je divljina koja je uzela maha u „gradu duhova” Pripjatu, gde su radnici nuklearne elektrane u Černobilju živeli sa svojim porodicama.

Trka kamila u Al-Marmumu

U Dubaiju se organizuju trke kamila koje ponekad jašu roboti, a ne ljudi.

Vrata pakla u Turkmenistanu

Gasni krater Darvaza je jedinstveni geološki fenomen u svetu. Reč je o polju prirodnog gasa koje se urušilo, stvorivši ogromni krater, koji su geolozi namerno zapalili kako bi sprečili širenje metana. Veruje se da gori bez prestanka od 1971.

Sibirska hladnoća da ti se kosti zalede

Prosečna temperatura u selu Ojmjakon iznosi -50°C, a zabeleženi su i kranji minusi poput -67.8°C.

Ekstremni surf na Tahitiju

Seoce Teahupo'o na Tahitiju je stecište nekih od najubojitih talasa koji prosto oduzimaju dah i pružaju priliku ljubiteljima surfovanja i ekstremnih sportova da spoje svoje dve strasti.

Kraljevski kup u polou sa slonovima

Slonovi su srž tajlandskog identiteta, pa su zato pronašli način da ga kombinuju sa poloom, sportom koji se inače igra na konjima.

Brzaci na reci Kongo

Inga brzaci u Demokratskoj Republici Kongo su najveći na svetu. Toliko su opasni, da je ''National Geographic'' dodelio titulu Avanturiste godine čoveku po imenu Stiv Fišer samo zato što je pokušao da njima vozi kajak.

Plivanje sa belim ajkulama u Gansbaiju, u Južnoj Africi

Zvuči kao noćna mora, ali ako tražite nešto što će vas definitivno uzbuditi, onda je odgovor plivanje unutar kaveza dok ste okruženi smrtonosnim morskim predatorima.

Rolerkoster ''Formula Rossa'' u Abu Dabiju

Vožnja na ovom rolerkosteru dostiže brzinu od 239 km na sat. U roku od 92 sekunde, prelazi se putanja duga 2 kilometra.

Zmajarstvo nad Rijom de Žaneirom

Razgledanje grada iz ptičje perspektive je iskustvo kakvo se pamti, naročito ako je u pitanju osunčana metropola poput Rija u Brazilu.

N.I.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA