Proputovao je svet i kune se da je ovaj komad odeće sve što vam treba na putu

Ne gužva se, a ukoliko se pokvasi ima svojstva da se brzo i osuši

  • 2
Sebastian Modak Printskrin Instagram / sebmodak

Sebastian Modak je novinar i pisac koji živi u Njujorku i radi za dnevni list Njujork Tajms.

Kao izuzetan kreativac, Sebastian je spojio ljubav prema pisanju i putovanjima, te je posetio 52 zemlje sveta, obišao je tropske krajeve, kao i one okovane ledenim bregovima, a zatim napisao ogroman broj putopisa.

Tokom učestvovanja u emisiji Newyork Times travel show, Modak je otkrio kako se pakuje za većinu svojih putovanja, odnosno koji je to odevni komad koji se uvek nalazi u njegovom koferu. Reč je o merino vuni, odnosno garderobi izrađenoj od ovog materijala.

- Merino vuna kao da je čarobna. Kad je napolju hladno, vlakna zadržavaju svetlost i tako vas izoluju. Kada je napolju toplo, merino vuna brzo prenosi znoj sa kože i tako vam pomaže da se brzo ohladite i budete suvi - napisao je njujorški novinar u svom postu na Reditu.

Osim toga, merino vuna je pravi blagoslov za sve koji vole da putuju jer se ne gužva, a ukoliko se pokvasi, ima svojstva da se brzo i osuši.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Sebastian Modak (@sebmodak) on

Sa njegovim mišljenjem se slažio i međunarodni dopisnik magazina Biznis Insajder, Harison Džejkobs, koji je celu jednu godinu proveo obilazeći različite zemlje sveta.

Osim odeće napravljene od vune, Harison je preporučio da uvek za put birate višenamensku garderobu i obuću.

- Bitno je da pronađete odevne predmete koji imaju duplu svrhu, kao planinarske cipele koje neće čudno izgledati ni na plesnom podijumu -  napisao je novinar u svojoj rubrici objavljenoj u časopisu Biznis Insajder.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA