Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika smb
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • smb

    27. april 2020 | 01:49

    nislije nisu sasvim u pravu. kod nas na zapadu (ovoga puta nemacko govorno podrucje A, DE, CH)kada vode grupu u inostranstvo moraju da imaju turistickog vodica. on je za grupu odgovoran za skoro sve osim za mesta koja se obilaze. takve stvari zapadnjaci citaju sami, njima se ne prica, vodic je za logistiku do mesta gde se ide. u srbiji se mnogo prica ljudima kad odu negde, na zapadu se obicno prvo o tome cita pa se posle toga ide. tako da nisu bas ista zanimanja po sadrzaju iako se isto zovu, (reiseleiter - predvodi putovanje, turistenführer-turist. vodic.) sa grupama mahom putuje reiseleiter. sa druge strane srpski turisticki biroi su na mnogim turistickim sajmovima umesto u internetu. poznata nemacka ruristicka kompanija TUI preko interneta organizuje bukvalno sve. i ne samo za nemce vec za ceo svet ko hoce. svako moze da putuje svuda sa kim hoce i odakle hoce. oni organizuju i let, i transfer do hotela, i hotel i lokalnog vodica ako putnik ili grupa to zeli. i vi mozete iz bilo kog dela sveta preko nemackog tui da putujete jer sve ide online. ja ako ukucam na nemackom na pr. reisebüro (biro za putovanje kako se u bukvalnom prevodu zove) nis trebalo bi da mi izadju svi koji organizuju putovanja iz nisa bez da znam srpski ili engleski. isto tako za svaki drugi grad u srbiji primera radi preko nisa organizujem putovanje recimo 10 dana u uzicu. sa svim let, transver, hotel... tako to otprilike ide. pozdrav svima i turistickim biroima takodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA