• 1

Korona virus već stvorio ogromne gubitke grčkim hotelijerima, a tu se neće zaustaviti

Grčki hotelijeri pred ozbiljnim izazovom

Samos, Grčka

Samos / pixabay.com

Prema zabrinjavajućem istraživanju Grčkog instituta za turizam i prognoze procenjuje se da je zbog korona virusa direktno ugroženo 38.234 poslovnih grana što predstavlja 20,5 odsto ukupne zaposlenosti u hotelima.

Grčki hotelijeri su već sada na gubitku od pola miliona evra zbog otkazivanja dolazaka usled širenja virusa Covid-19, a koji predstavlja snažan udarac za grčki turizam.

Prema istraživanju koje je sproveo Institut za turistička istraživanja i prognoze gubici grčkih hotela od otkaza kako smštaja tako i konferencijskih dvorana već sada iznose 522 miliona evra.

Štaviše, istraživanje prognozira da će se ovaj trend nastaviti i na dalje pa će se odraziti na stopu budućih rezervacija. Najveće gubite osetiće hoteli koji rade preko cele godine, ali i oni koji rade samo tokom letnje sezone.

Hotelski radnici sa 20,5 odsto gotovo su najviše ugroženi od svih poslova sa širenjem smrtonosnog virusa.

- Nalazimo se usred velikog globalnog izazova kada je najvažnije zaštititi ljudski život i dati podršku zdravstvenom sistemu koji se bori protiv virusa Covid-19. Istovremeno, naše istraživanje pokazuje da su grčki hoteli na teškom testu. Zato su neophodne horizontalne mere podrške hotelima i zaposlenima prema predlozima koji se odnose na sve aktere sa posebnim poštovanjem prema hotelima koji rade tokom cele godine. Planiramo da izađemo kao pobednici iz ove velike avanture – istakla je predsednica grčke hotelske komore Aleksanda Basila.

Video: Snimak koji pokazuje šta je korona virus uradio Italiji: Novine pune čitulja

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    Dok je ljudi ,bice i para ,nemoj da brigas zivot se stara,svugde je ekonomija pala zbog ovoga ,moramo se prilagodjavati situaciji i tako se ponasati

    8
    3

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima