≫ 

Ovo je 10 najskupljih gradova na svetu: Prvo mesto, tradicionalno, Singapur

Verovatno vas interesuje koji su to najskuplji gradovi za život danas u svetu...

  • 1
Singapur Pixabay.com

Ekonomist intelidžens junit (EIU)  svakih šest meseci objavljuje listu najskupljih gradova sveta upoređujući cene 160 proizvoda i usluga, poput cena hrane, stanovanja, prevoza, u 133 gradova u svetu.

Nakon istraživanja troškova, prati se da li su se cene smanjile ili povećale poredeći ih sa cenama u Njujorku koji se koristi kao referentna tačka.

Hong Kong Foto: Pixabay

Prema rezultatima istraživanja Singapur je proglašen najskupljim za život, a ova vest ne iznenađuje jer ovaj grad godinama za redom predvodi ovu listu.

U prvih deset gradova po troškovima života su Osaka, Hong Kong, Njujork, Pariz, Cirih, Tel Aviv, Los Anđelesa, Tokio i Ženeva.

Prema listi EIU najmanji troškovi života su u Damasku, a potom slede Taškent, Almati, Buenos Ajres, Karači, Karakas, Lusaka, Čenaj, Bangalor i Nju Delhi.

Istraživanje uglavnom služi kao pomoć kompanijama da izračunaju troškove života, pa tako i plate i dodatke svojim zaposlenima u inostranstvu.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    18. mart 2020 | 21:34

    I Srbija je tu negde za nas gradjane plata i standard koji ima drzava kao nebo i zemlja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA