≫ 

Važna informacija: Od nedelje i Grčka u potpunosti obustavlja avio-prevoz

Vlada još uvek kontaktira avio-kompanije kako bi javnost što pre bila obaveštena

  • 0
avion, let, nebo

Foto: Pixabay.com

Vlada Grčke razmatra potpunu obustavu letova iz i ka zemlji, od nedelje uveče.

Odluku da se obustave apsolutno svi letovi iz i ka Grčkoj od nedelje uveče u toku današnjeg dana razmatraće Vlada Grčke, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa, koji je već odneo šestu žrtvu u ovoj zemlji.

Premijer Kirjakos Micotakis i ministar trgovine Kostas Karamanlis razgovarali su celo jutro preko video poziva, nakon čega su prešli u pregovore sa avio-kompanijama, frankfurtskim aerodromom, ali i saradnicima iz SAD, da li je potrebno obaviti određene hitne letove pre potpune obustave.

 

Kako navodi grčki "Lajfo", razgovori su prevenstveno obavljeni jer će od potpune obustave zavisiti i određeni kargo letovi koji isporučuju namirnice.

Podsetimo, i aerodrom "Nikola Tesla" zatvorio se danas od 12 časova za međunarodni saobraćaj, a iz resornog ministarstva pojašnjavaju da je reč o komercijalnim letovima.

- Aerodrom ”Nikola Tesla” u Beogradu neće biti zatvoren u vreme uvedenog vanrednog stanja zbog širenja virusa COVID-19, ali će na osnovu odluke Vlade Srbije  u 12 časova biti privremeno obustavljeni svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka Aerodromu”. Međunarodni granični prelaz na Aerodromu ”Nikola Tesla” odlukom Vlade Srbije biće privremeno zatvoren od 19. marta 2020. godine - kažu u Ministarstvu saobraćaja, građevine i indrastrukture.

Video: Mama iz Srbije o karantinu u Španiji: Situacija je alarmantna, najgore za Srbiju tek dolazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA