• 3

Turisti se vraćaju: Kineski zid je ponovo otvoren za posetioce

Turisti će ponovo moći da posete Veliki kineski zid

  • 3
Veliki kineski zid, Great Wall of China, koronavirus, ljudi, maske

Foto: Tanjug/AP

Deo Kineskog zida ponovo je otvoren za posetioce, što predstavlja znak da industrija turizma u ovoj zemlji počinje postepeno da se oporavlja od epidemije korona virusa.

Kako pišu turistički portali, 24. marta saopšteno je da će najposećeniji deo Zida, Badaling, biti otvoren za posetioce od 9 do 16 časova svakog dana. Ovo je prvi deo zida koji je Kina 1957. godine otvorila za turiste i godišnje ga poseti skoro 10 miliona ljudi.

Poslednjih godina u ovoj oblasti izgrađeni su brojni hoteli, restorani i žičara koje prevozi ljude do zida, a nedavno završen auto-put, koji Badaling povezuje sa Pekingom, dodatno je doprineo povećanju broja posetilaca.

Čak i pre pojave korona virusa, zvaničnici su preduzeli mere predostrožnosti i ograničili broj posetioca na 65.000 dnevno. Prostor je bio u opasnosti od oštećenja i stvarale su nekontrolisane gužve.

I dalje će broj turista biti ograničen. Zid će moći da poseti samo 20.000 ljudi dnevno kako bi se smanjio rizik od širenja infekcije korona virusom.

Veliki kineski zid, Great Wall of China, koronavirus, ljudi, maske

Foto: Tanjug/AP

Turisti moraju da unapred da kupe svoje karte, kao i da prođu sve zdravstvene kontrole na licu mesta. Cena karte iznosi oko 60 dolara, odnosno oko 6.500 dinara.

Da bi pristupili Velikom zidu svi posetioci moraju da slede tačno propisana pravila. Obavezno je nositi masku za lice i poštovati socijalnu distancu. Muzej i žičara neće biti otvoreni za javnost. Međutim, ovo delimično otvaranje je bar znak da je ova turistička lokacija počela da se oporavlja.

Podsećamo, Veliki kineski zid je zbog širenja novog korona virusa zatvoren 25. januara, pre tačno dva meseca.

(K.M./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekica

    On je trebao da bude jos veci...da nikako ovi misu mogli doci...

  • virus

    Ja sam bila, PRELIJEPO. I icicu opet. Kina je prelijepa zemlja.❤️❤️

  • Kiza

    Otisao bi nikada a mozda ni tada

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima