≫ 

Airbnb domaćini se žale da je korona virus udario na njihov džep, trpe užasne gubitke

Korona virus je najviše pogodio sektor turizma

  • 2
airbnb Foto: Pixabay

Zbog pandemije korona virusa većina turističkih aranžmana je otkazano, zatvaraju se aerodromi, influenseri i travel blogeri ostaju bez posla, dok se AirBnb domaćini žale da trpe užasne novčane gubitke, piše Indy100.

Airbnb je doneo odluku da svim ljudima koji su zbog pandemije bili prinuđeni da otkažu rezervacije smeštaja u potpunosti vrati novac. Međutim pojedini domaćini su ljuti jer, kako kažu, kompanija neće da pokrije njihove troškove iznajmljivanja smeštaja.

Naime, s obzirom da su iznajmili stan od vlasnika, kako bi ga rentirali opet, obično po nekoliko puta skuplje, sada se nalaze u situaciji da moraju da isplaćuju stanarinu iako nemaju nijednog gosta.

Tako se na društvenim mrežama mogu pronaći brojne objave domaćina u kojima dele svoje iskustvo iznajmljivanja stanova "na drugu ruku".  Takođe, ima i onih koji su kupili imovinu kako bi iznajmljivali smeštaj.

Neki dovode u pitanju etiku ljudi koji kupuju nekretnine koje ne mogu da priušte i oslanjaju se na druge da plate račune.

 

Pojedini su iznajmili više od 10 stanova...

 

Postoje i domaćini koji su iznajmljivali više nekretnina za stanare, a zatim ih ilegalno "iznajmljivali" gostima putem AirBnb aplikacije. Sada, bez rezervacija, ne mogu da plate najam.

 

U međuvremenu, pojedini su primetili da su u gradovima širom sveta na desetine novih i povoljnih nekretnina odjednom postale dostupne za dugoročno iznajmljivanje - i to u gradovima širom Amerike, Dablinu i Londonu. Zanimljivo je da je ista situacija u Škotskoj, državi u kojoj se AirBnb tržište potpuno "urušilo“, izveštava The Times.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    27. mart 2020 | 15:56

    Pa za godinu dana necete crci, kakav crni turizam sad, radite nesto drugo u medjuvremenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA