Vest koja je svima ugrejala srca: Siroče prvi put leti avionom kako bi upoznalo svoju porodicu

Podvig kanadske avio-kompanije oduševio je svet!

  • 2
avion bele boje foto: pixabay.com

Tokom pandemije korona virusa važno je podsetiti se na sva dobra dela i solidarnost, a odličan primer je podvig avio-kompanije Air Transat koja je rešila dobrovoljno da prevozi siročiće do svojih novih porodica, piše Dejli Star.

Air Transat kompanija je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu podelila fotografiju dečaka koji prvi put leti avionom. Mališan je putovao od Haitija do Montreala u Kanadi da bi se upoznao sa porodicom koja ga je usvojila, a ova dirljiva fotografija ugrejala je srca ljudi širom sveta.

- Kao što znate, trenutno organizujemo letove u cilju repatrijacije kako bi omogućili desetinama hiljada putnika da se vrate u svoje matične zemlje. Međutim, jučerašnji let sa Haitija imao je veoma posebne putnike. Pet siročića je letelo iz glavnog grada Haitija, Port o Prensa, do Montreala kako bi se upoznalo sa svojim porodicama mnogo ranije nego što je to bilo planirano, pre ukidanja linije od Haitija do Kanade - piše u njihovoj objavi.

- Ova divna priča ne bi bila moguća bez saradnje Ambasade Kanade na Haitiju, kao i velike posvećenosti članova našeg tima, uključujući naše stjuardese, koja se dobrovoljno prijavila za putovanje kako bi pratila decu tokom leta. Air Transat je veoma  ponosan što je uspeo da učestvuje u ovom poduhvatu i želi novim porodicama sreću, ljubav i zdravlje - saopštili su iz kompanije Air Transat.

Za veoma kratko vreme objava je prikupila 1.300 lajkova i veliki broj komentara u kojima su se mnogi zahvalili avio-kompaniji na ovom poduhvatu.

Ipak, najveću zahvalnost iskazala je žena koja je usvojila jednog od dečaka koji je putovao ovim avionom.

- Ne postoje reči kojima bih mogla da opišem koliko sam zahvalna ljudima koji su učinili da se ovo desi. Borili ste se za našu decu sa takvom ljubavlju i predanošću. Zbog vas je moj sin sada kod kuće bezbedan, bezbrižno leži u svom krevetu - napisala je usvojiteljka mališana.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA