≫ 

Krstarenja bi mogla da budu suspendovana na šest meseci zbog pandemije korona virusa?

Kriza koju je izazvala pandemija najviše je pogodila brodove za krstarenja

  • 2
Brod, kruzer, krstarenje Foto: Pixabay

Krstarenje kruzerima je segment turizma koji je najteže pogodila kriza koju je izazvala pandemija korona virusa, piše The Sun.

Brojni kruzeri pretvoreni su u karantine, a luke širom sveta odbiijale su brodove da se usidre zbog straha od širenja virusa.

Iako je nedavna statistika tvrdila da interesovanje za krstarenje nije opalo i da ljudi rezrvišu svoje karte za narednu godinu, izgleda da će sva krstarenja biti otkazana u narednih 6 meseci.

Kompanija Saga Cruises iz Britanije je već suspendovala sva svoja putovanja do maja jer su i drugi brodovi obustavili krstarenja i planiraju vraćanje na more tek krajem leta.

- Razmotrili smo sve scenarije i produžili obustavljanje krastarenja tokom narednih šest meseci nakon čega nam sledi spor oporavak – rekli su iz kompanije Saga.

Ipak, ovaj scenario nije definitivan budući da je izvršni direktor grupe Euan Sutherland rekao da su spremni ponovo da se pokrenu čim se promene saveti za putovanje.

Svi putnici koji su imali rezervisano krstarenje do 01. maja će od ove kompanije dobiti povraćaj novca u punoj ceni plaćene karte.

Video: Počelo iskrcavanje putnika sa Dajmond princesa: Na kruzeru zaraženo više od 500 ljudi

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA