≫ 

Popularna destinacija je sada potpuno prazna, ali uskoro će naplaćivati ulazak svim turistima

Venecija planira da od sledeće godine naplaćuje ulaz u grad

  • 4
Venecija Foto: Pixabay

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro najavio je da će grad tokom godine objaviti novu cenu boravišne turističke takse, prenosi Independent.

Venecija je neprestano preplavljena turistima iz celog sveta, zbog čega se dugo vremena borila sa masovnim turizmom.

U nastojanju da smanji broj posetilaca i učini grad živahnijim, gradonačelnik je prošle godine najavio da će početi da naplaćuje "ulaznicu" za istorijski centar grada svim posetiocima.

Ova mera je trebalo da stupi na snagu još u maju mesecu 2019. godine, ali je kasnije odložena za 1. jul 2020. S obzirom da je trenutno Italija suočena sa ogromnom krizom zbog pandemije Covid-19 bolesti, uvođenje boravišnih taksi je ponovo odloženo za 1. jul 2021. godine.

Luiđi Brunjaro je kazao da je Italija još uvek u blokadi i da je neizvesno kada će kriza proći. Zato smatra da bi bilo "neumesno“  sada uvesti takse jer to može da dovede do ekonomske katastrofe.

Korona virus, koronavirus, Venecija Foto: Tanjug/AP

Takođe je u razgovoru za italijanski list La Reppublica da je turizam trenutno na nuli i da će "trebati najmanje godinu dana da se vrati u normalu".

Podsećamo, prethodna cena boravišne takse, koju su najavili, iznosila je od 2,5 do 10 evra pri čemu je rečeno da će iznos zavisiti od sezone, i da će se naplaćivati posetiocima, bilo da provode noć u gradu ili samo prolaze kroz njega.

Svake godine Veneciju poseti oko 25 miliona ljudi, od kojih oko jedna petina provede noć u istorijskom centru.

Video: Sada više nigde nema nikog: Nijagarini vodopadi bez turista

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA