≫ 

Kako će izgledati putovanja i boravak u hotelima posle pandemije korona virusa?

Ovako bi mogla da izgleda budućnost putovanja

  • 1
Avion Foto: Pixabay

S obzirom da je novi virus korone odnosi živote i seje strah, putovanja neće biti ista kao ranije. Već sada brojne avio-kompanije uvode nove mere bezbednosti i sanitarne zaštite koje podrazumevaju manju interakciju između ljudi i veći fokus na zdravlje i dobrobit putnika, prenosi Travel.dt.com

Agenti avio-kompanija, radnici u hotelu i osoblje koje vrši prevoz su počeli da uvode određene mere za zaštitu od infekcije korona virusa. ako će se pravila i ograničenja i dalje menjati, mnogi predviđaju da će neke od mera bezbednosti sigurno ostati obavezne.

Ukrcavanje u avion - gejt

Američka uprava za transport i bezbednost (TSA) najavila je da svaki putnik na aerodrom može da donese flašu za dezinfekciju ruku (do 350 ml), te da postojeće ograničenje za unošenje tečnosti više ne važi. Ostale zemlje, poput Kanade, sledile su slična pravila.

Aerodromi širom sveta od Sijetla do Singapura povećali su broj sanitarnih stanica za dezinfekciju ruku. Avio-kompanije su takođe obezbedile dezinfekciona sredstva za sve putnike i omogućavaju putnicima da sami koriste svoje avio-karte na mobilnim uređajima, a ne da svoje telefone predaju osoblju na gejtu.

Avion Foto: Pixabay

U avionu

Kompanije Delta, American i United započele su proces sterilizacije aviona, koji se vrši između letova. Uz pomoć dezinficijensa se ubijaju mikrobi i prečišćava se vazduh - u vazduhu se uklanja više od 99 odsto čestica koje se prenose preko HEPA filtera. Takođe se čiste sve površine u kabini.

Pre pandemije, većina stjuardesa je već nosila rukavice, ali nemojte se iznenaditi ako u doglednoj budućnosti maske postanu deo uniforme. Pored toga, usluge hrane i pića tokom leta otkazane su ili pojednostavljene da bi se smanjile dodirne tačke između stjuardesa i putnika.

U automobilu

Prilikom dolaska ili odlaska na aerodrom putnici treba da koriste pouzdane opcije prevoza, te da se raspitaju kod pružaoca usluga prevoza o svim preduzetim merama dezinfekcije. Kompanije koje se bave transportom su najavile planove za distribuciju maski za lice i dezinfekcionih sredstava vozačima, ali pojedini vozači na kraju odlučuju kako i kada će primeniti ove mere bezbednosti.  Izbegavajte javni prevoz i primenite odgovarajuće mere predostrožnosti ako trebate da koristite autobus, voz ili metro.

krevet, hotelska soba Foto: Pixabay.com

U hotelu

Iako je stopa popunjenosti hotela trenutno niska, putnici će očekivati od menadžmenta hotela da poboljšaju higijenko sanitarne uslove. Hilton je jedna od prvih velikih kompanija koja je javno objavila protokole za čišćenje kako bi zaštitili svoje goste od infekcije Covid-19.

Iako još uvek nije poznato kako će se sprovoditi usluga ishrane u hotelima, očekujte da postoji mogućnost posluživanje u sobi. Takođe, andemija može značiti da je došao kraj našem omiljenom doručki, u vidu švedskog stola. Nove promene su već na putu, a osim ograničenih porcija za jednu osobu u restoranima, mogle bi da počnu da se koriste i zaštite od pleksiglasa, pomoću kojih bi se razdvojili stolovi i tako sprečila infekcija..

Video: Do pre mesec dana ovo je bilo jedno od najživljih mesta na svetu, sada je grad duhova

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    18. april 2020 | 13:39

    Ko se brze I pametnije prilagodi novoj situaciji bolje ce proci. Vidim da neke arapske kompanije vec uvode obavezan test putnika na koronu dva sata pred pletanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA