≫ 

Turisti bi uskoro mogli da se vrate na Bali: Evo kada je planirano otvaranje sezone

Otkrivamo kada će turisti moći da putuju na Bali

  • 1
Bali Foto: Pixabay/Keulefm

Bali je bio jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Indoneziji sve dok pandemija korona virusa nije zahvatila svet.

S obzirom da turisti već mesecima ne posećuju ostrvo koje doslovno živi od turizma, meštani su u sve većem strahu i pitaju se kako će Bali preživeti globalnu krizu.

U februaru mesecu poseta turista u Indoneziji je opala za vrtoglavih 28,9 odsto. Broj posetilaca ostrva Bali se smanjio za 17,9 odsto, a predviđa se da će prognoza za mart i april biti još gora.

S obzirom da 80 odsto tržišne vrednosti Balija dolazi iz turističkog sektora, ministri i predstavnici turističkih agencija pokušavaju da ostanu optimistični, te najavljujuju da će uskoro turisti koji žele da posete ostrvo moći da bukiraju svoju kartu.

Lokalni mediji su izvestili da je Turistička Agencija Bali (Bali Tourism Agency) prognozirala da će se turisti iz oporavljenih zemalja, poput Kine, vratiti već u maju mesecu.

Bali Foto: Pixabay/ VisionPic.net

- Ključno je da više nemamo lokalnu transmisiju korona virusa. Kada to postignemo, do juna, pa čak i maja, možemo da poželimo dobrodošlicu kineskim turistima - izjavio je Putu Astava, direktor Turističke agencije na Balju.

Ali, ubrzo nakon objavljivanja, oglasila se agencija kako bi pojasnila izjavu insistirajući na tome da je i dalje glavni fokus usmeren na pandemiju bolesti Covid-19 i da ne žele da primaju turiste u zemlju sve dok se situacija ne proceni kao bezbedna.

- Tek kada se pandemija okonča uložićemo napore za oporavak turističkog sektora - navodi se u saopštenju.

Video: U ovom bazenu bi se svako rado brčnuo

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Informacija

    24. april 2020 | 17:04

    Bali i cela Indonezija je zatvorena do 1. Juna zvanicno danas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA