≫ 

Špansko letovalište uvodi "Covid free" sertifikat za hotele koji poštuju bezbednosne mere

Da bi dobili ovaj sertifikat hoteli će biti u obavezi da ispoštuju niz protokola

  • 1
Hotel Foto: Pexels/ Quark Studio

Alikante, popularna turistička destinacija koja se nalazi na mediteranskoj obali istočne Španije, planira da uvede "Covid free“ sertifikate za svoje hotele u kojima će biti zabranjeni zagrljaji, rukovanje i poljupci. Takođe, osoblje će morati da koristi zaštitnu opremu i liftove koji se pokreću pomoću glasa.

Turistička zajednica Alikantea i Pokrajinsko udruženje hotela provincije Alikante (APHA) osmisli su projekat pod nazivom "Alicante Covid Free" za hotele koji poštuju niz protokola i bezbednosnih mera u bori sa korona virusom.

Tako će se istaknuta oznaka "Alicante Covid Free" pojaviti na fasadi svih turističkih objekata koji se pridržavaju opsežnih sigurnosnih i higijenskih mera.

- Verujemo da je od suštinske važnosti da se pripremimo za postepeni povratak u normalu i da svojim budućim posetiocima prenesemo poruku o bezbednosti. To ćemo postići uz pomoć saradnje naših hotelijera, za koje sam sigurna da će primeniti svaku prepruku navedenu u dokumentu "Alicante Covid Free"  - rekla je Mari Karmen Sančez, zamenica gradonačelnika.

Da bi dobili ovaj sertifikat hoteli će biti u obavezi da ispoštuju niz protokola odnosno posebnih higijenskih mera, kao što su čišćenje soba i zajedničkih prostorija, kuhinje, bara, kafeterije, trpezarije, recepcije i sl.

hotelska soba foto: pixabay.com

Ostale mere uključuju postavljenje zaštitnog stakla na recepciji, uvođenje liftova koji se pokreću pomoću glasa,  tako da gosti ne moraju da dodiruju dugmad, i postavljanje dezinfekcionih gelova. Osim toga, biće obavezno merenje telesne temperature ljudi koji žele da odsednu u hotelu.

Svi hoteli moraju biti potpuno dezinfikovani pre ponovnog otvaranja i redovno će se čistiti sve prostorije, uključujući telefone, kvake na vratima i nameštaj.

U trpezarijama i oko bazena gosti će morati biti udaljeni jedni od drugih na minimum 1,5 metara, navodi se u dokumentu.

Video: Ne volimo, nije ono što želimo, ali neodgovornost nas sve boli: Ovako hapse Španci, iako to ne žele

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA