≫ 

Kako su prostorije kruzera "Diamond princess" očišćene od korona virusa? Brod je bezbedan za putnike

Dubinska sterilizacija svih površina, zamena posteljine i peškira novim

  • 0
Diamond Princess kruzer karantin koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kruzeri širom sveta žestoko su bili pogođeni korona virusom, a mnogi prevoznici, među njima i Diamond princess bili su prinuđeni da svoje brodove pretvaraju u karantine za bolesno osoblje i putnike, prenosi Express.

Mnogi su se pitali na koji način su kruzeri čišćeni i sterilizovani nakon ovih dešavanja kako bi putnici bili sigurni da se ponovo vrate na krstarenja.

Predstavnik kruzera Princess Negin Kamail otkrio je za US Today na koji način su dezinfikovane prostorije njihovih brodova.

Brodove je čistila najveća kompanija na svetu za obnovu od katastrofa, a nakon čišćenja kruzeru je dostavljena potvrda japanskog ministra zdravlja da je brod spreman da plovi bez tragova korona virusa.

Ova kompanija je pomogla u čišćenju nakon rušenja kula bliznakinja 11. septembra 2001. kao i nakon uragana Katrina 2005. godine.

Dezinfikovali su doslovne sve površine, od zona za pristup posadi, do soba, kabina i prostora za zabavu.

Pored najdubljeg nivoa dezinfekcije prostorije su sterilizovane sredstvima koja ubjaju korona virus.

Diamond Princess kruzer karantin koronavirus Foto: Tanjug/AP

Proces je uključio uklanjanje sve posteljine sa kreveta, dezinfekciju posuđa, kao i površine koje se učestalo dodiruju, dezinfekciju tepiha, i tvrdih površina i čišćenje HVAC sistemom.

Predstavnica Princess kruzera kaže kako su svi mekani materijali kao što su posteljina i peškiri odbačeni i zamenjeni novim.

Nakon što je brod detaljno očišćen sertifikat je potpisalo japansko ministarstvo zdravlja i sada je brod, uvereni su sasvim bezbedan za putnike.

Pored toga napominju da je brod prazan više od 45 dana što je znatno iznad predviđenog vremena koliko dugo virus može da opstane na površinama.

Video: Ovako je izgledala unutrašnjost kruzera na kojem su billi zarobljeni Srbi zbog korona virusa

(Telegra.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA