≫ 

Majorka "moli" da počnu avionski letovi: Nema svrhe otvarati hotele bez turista

Odlukom španske vlade hoteli mogu ponovo da počnu s radom od 11. maja

  • 1
Majorka, Palma Nova Foto: Pixabay.com

Hoteli na Majorki u letovalištima Magaluf i Palma Nova neće otvoriti svoja vrata 11. maja iako za to imaju dozvolu od strane španske vlade.

Kao glavni razlog za to navodi se odsustvo turista, naročito onih iz Britanije, prenos Sun.

Ostrvo Majorka moli da se redovni letovi ponovo uspostave jer je rad velikih hotelskih kompleksa nemoguć ako se ovo uskoro ne dogodi.

Španska vlada ipak nije dala nikakve odrednice kada će aerodromi i luke ponovo biti otvorene, ali su naznačili da će lokalni turisti prvi moći da dođu na odmor.

Magaluf i Palma Nova su jedni od omiljenih letovališta za turiste iz Velike Britanije od kojih se očekivalo da i ove godine budu najbrojniji uprkos planovima za suzbijanje prodaje alkohola i ograničavanjem broja pića u svim „all inclusive“ hotelima.

Odlukom španske vlade hoteli mogu ponovo da počnu s radom od 11. maja, ali sa ograničenjima i merama bezbednosti kao što su ograničen broj ljudi oko bazena i u trpezarijama.

Majorka, Palma Nova Foto: Pixabay.com

Hoteli će morati da osiguraju da zajedničke prostorije budu zatvorene, a oni kažu da nemaju ideju kako će to postići.

U kasnijim fazama ukinula bi se zabrana upotrebe zajedničkih prostorija i površina, ali i dalje će postojati ozbiljna prostorna ograničenja.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA