• 5

Šta je Grčka predložila Evropskoj Uniji kada su putovanja u pitanju?

Na sastanku u sredu mnogo toga će biti odlučeno

  • 5
Zabrana putovanja

Foto: Pixabay

Otvaranje granica u Evropskoj Uniji i obnova slobodnog prometa glavni su povod sastanka komisije EU u Briselu u sredu.

Nacrt plana uključuje „potepeni i koordinisani pristup“ uklanjanju kontrola u okviru granica Evropske Unije. Možda će biti potrebno da stanovnici urade test ili da žive u „zelenoj zoni“ kako bi im bilo dozvoljeno da putuju, prema ovom nacrtu.

Zvanična Atina je podnela sopstveni predlog komisiji, navodeći, između ostalog da je cilj Grčke da se omogući putovanje između zemalja EU do 15. juna tamo gde je to moguće.

Takođe, nacrt Ministarstva turizma sadrži opširna uputstva i pisani akcioni plan za ublažavanje mera i spas turističke sezone u samoj Grčkoj.

Tako se navode iscrpna pravila vezana za čišćenje hotelskih i apartmanskih objekata, čak i parnim aparatima na 70 stepeni.

Pojedini hoteli bi čak trebalo da presele recepciju na otvoreno, te zabrane ulaz onima koji u njima ne odsedaju, dok restoranski prostori moraju imati distancu stolova od 1,5 metra. Takođe, trebalo bi zabraniti švedski sto.

Ako je, na primer, na letovanje došla ekipa od četvoro ljudi i potrebna im je usluga prevoza od aeodroma, onda će hotel morati da pošalje čak dva vozila sa 6 ili 7 mesta u kojima je dozvoljeno prevoziti dva putnika, plus vozača, dok će izuzeci biti samo porodice.

(T.T./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    Ovo mi sve miriše da će putovanja biti omogućena samo ljudima iz EU zemalja. To onda ne važi za nas Srbe, čak i ako živimo u nekoj EU zemlji.

  • nikolas

    HAJDE VISE PUSTITE NAS DA PUTUJEMI,RADIMO,ZIVIMO I UMIREMO SLOBODNI!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima