• 0

Važna informacija za sve putnike: Er Srbija odlaže početak redovnih letova za dve nedelje

Na osnovu preporuke Evropske komisije

  • 0
SRBIJA ER SRBIJA LET ZA PEKING

Foto: Tanjug/Er Srbija

Er Srbija, nacionalna aviokompanija Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja umesto za planirani 1. jun na 15. jun, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avioprevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

S druge strane, obnavljanje aviosaobraćaja do ograničenog broja destinacija - London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč, koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano, saopštila je Er Srbija.

Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do tih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

Er Srbija istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, te da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona.

- Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo - rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Zbog toga mi pratimo sve odluke nadležnih organa i u hodu usklađujemo naše poslovanje i planove sa realnošću, dodao je on.

Er Srbija je najavila ranije da ce se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom korona virusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna aviokompanija nastaviće da putnike redovno obaveštava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi.

Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, biće dostupni na sajtu avio-kompanije.

Video: Stigao avion sa 110 naših državljana iz Pariza: Otišla kod brata na 20 dana, ostala 3 meseca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima