≫ 

Posetite Dugino selo, probajte čaj sa mehuirićima i obiđite tajvansku obalu

Posetite selo koje je preživelo urbanizaciju usred tajvanske metropole

  • 0
Tajvan Foto: Pexels / Belle Co

Tajvan je poznat po mnogobrojnim netaknutim lokacijama i jedinstvenoj bogatoj kulturi koja se temelji na uticajima Japana, Kine i ostrva Tihog okeana. 

Ostrvo od 24 miliona je idealan izbor za sve avanturiste koji su željni novih iskustava i upoznavanja ljudi drugih, dalekih kultura. Takođe, s obzirom da ima mnogo regiona na ovom mestu ćete sigurno moći da pronađete svoj duševni mir.

Ukoliko vas brine korona virus, podsetićemo da je Tajvan jedna od prvih zemalja koja je izašla iz pandemije Covid-19 sa manje od 500 slučajeva, zahvaljujući svojoj spremnosti i brzoj reakciji lekara.

U nastavku vam predstavljamo najveće atrakcije Tajvana:

Saznajte sve o starosedeocima 

U protekloj deceniji antropolozi su konačno dokazali ono šti su oni koji su upoznati sa autohtonom kulturom i jezicima Tajvana već pretpostavljali: prvi "Tangata Whenua" ("lokalni ljudi, ljudi od zemlje"), koji su stigli na Novi Zeland imali su veze sa Tajvanom.

Tajvan Foto: Pixabay

U Pingtungu, na jugu ostrva, Tajvanski aboridžinski Park kulture neobična je mešavina muzeja, kulturnog centra i tematskog parka - upotpunjena rolerkosterom. Ukoliko želite možete posetiti obližnji Ribari centar za razvoj plemena koji turiste vodi na izlete i i obilazak sela.

Posetite Dugino selo

Tajčung je umetnička metropola koja se nalazi u unutrašnjosti Tajvana. Osim što predstavlja prolaz do Sun Moon Lake, najvećeg jezera države Tajvan, i nacionalnih parkova, ona je i rodno mesto "čaja sa mehurićima". Čaj od mehurića, takođe poznat kao čaj od bisernog mleka, mešavina je čajne baze i mleka. Sadrži kuglice od tapioke i smeđeg šećera. Često se dodaje i voćni žele.

Tajvan Foto: Pixabay

Gde je bolje nabaviti tradicionalan sun cake kolač nego „Duginom selu“, malenom mestašcetu koje je neverovatnim slučajem preživelo usred grada.  Za njegovu šarenoliku notu, navodno, ‘je kriv’ Huang Yongfu (deda duga).  Naime kada je tajvanska vlada razmatrala odluku da sruši njegovo selo, čiji je on bio poslednji stanovnik,kako bi na mestu sela izgradila moderni kompleks apartmana, Huang Jung-Fu  počeo da kreči fasade, da fasba ograde i ulice, i uopšte, da slika selo. Sada su slike nacionalno blago.

Obiđite tajvansku obalu

Daleko od čuvenih planina, nalazi se prelepa obala Tajvana koja je jednako impozantna. U Yilanu, na istoku, možete pronaći drevne rute kojima su prolazila stada goveda, poput Caoling Historic Trail. Na severu je potpuno drugačiji pejzaž u Geološkom parku Yehliu, koji je prepun prirodno oblikovanih bajkovitih oblika i kula. Ovde ćete lako provesti opuštajući dan istražujući zanimljivosti i skrivene kutke.

Tajvan Foto: Pixabay

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA