≫ 

Avio-kompanija uvela nošenje zaštitne opreme: Da li će od sada ovako izgledati sve stjuardese?

Evo kako će izgledati zaštitna oprema za osoblje u avionu, ali i za putnike

  • 5
Stjuardesa u odelu Foto: Quatar Airways

Kompanija Katar ervejz (Qatar Airways) je objavila da će kabinsko osoblje od 25. maja nositi kompletno odelo za zaštitu od novog virusa korone. Ova odluka dolazi kao deo niza novih bezbednosnih mera radi smanjenja interakcije između putnika i posade.

Od ponedeljka, stjuardi će pored zaštitnih naočara, rukavica i maske. preko uniforme nositi odela. Ovaj potez je osmišljen "kako bi se putnici uverili u bezbednost, pored pojačanih higijenskih mera", navodi se u saopštenju za štampu.

Međutim, neće samo kabinsko osoblje nositi zaštitnu opremu koja će pomoći da se smanji širenje korona virusa; svi putnici moraju da nose maske za lice, a avio-kompanija preporučuje ljudima da ponesu svoje. Nejasno je da li će neko ko nema nikakav vid zaštitne, dobiti masku pre ukrcavanja.

Pored odela, nove mere zaštite uključuju da se obroci u biznis klasi služe na poslužavniku umesto na stolu, sa priborom za jelo koje će biti pojedinačno zamotano i zaštićeno.

Sredstva za dezinfekciju ruku će biti postavljena u avionu, a svi će morati da se pridržavaju smernica za socijalno distanciranje. Avio-kompanija je saopštila da takođe sprovodi socijalno distanciranje tokom ukrcavanja i da raspoređuje putnička mesta što dalje od jednog od drugog.

Stjuardesa u odelu Foto: Quatar Airways

Katar ervejz (Qatar Airways) i dalje leti na preko 30 destinacija širom sveta i nada se da će nove mere pomoći da razvije svoju mrežu letova u narednim mjesecima, jer avio-kompanija želi da oživi nakon krize koju je donela pandemija novog virusa.

- Kao avio-prevoznik održavamo najviše moguće higijenske standarde kako bismo obezbedili da možemo bezbedno da letimo tokom ovog vremena i pružimo još veće uverenje putnicima da je bezbednost naš prioritet broj jedan - rekao je Akbar Al Baker, izvršni direktor kompanije Katar ervejz.

Stjuardi u odelu Foto: Quatar Airways

Video: Avio kompanije tek poletele a već krše pravila o socijalnoj distanci

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    20. maj 2020 | 21:18

    Putnici ce se uplasiti i bice u dilemi da li su u Avionu ili na Klinici ! 😀

  • plavi safir

    20. maj 2020 | 21:28

    Maska je ok sva ostalo je nepotrebno

  • Kiza

    21. maj 2020 | 07:56

    Na zalost necemo moci gledati one zgodne stjuardese u lepim suknjicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA