• 0

Bugarska ukinula zabranu ulaska i karantin za određene kategorije ljudi

  • 0
bugarska, sofija

Foto: Pixabay.com

Zabrana ulaska u Bugarsku pojedinih državljana zemalja članica EU i zemalja Šengenskog sporazuma uključujući San Marino, Andoru, Monako i Vatikan, danas je ukinuta, saopštilo je bugarsko Ministarstvo zdravlja.

Zabrana je ukinuta za sledeće kategorije ljudi: medicinske stručnjake, medicinske istraživače, zaposlene koji se bave isporukom lekova, osoblje koje se bavi međunarodnim prevozom putnika i robe, strane zvaničnike, ljude koji putuju u humanitarne svrhe, predstavnike trgovinskih, ekonomskih i investicionih preduzeća, sezonske radnike na farmama, radnike u ugostiteljstvu i pogranično osoblje, preneo je BTA.

Četrnaestodnevni karantin prilikom ulaska u Bugarsku ukinut je za nekoliko kategorija državljana Bugarske i zemalja EU, uključujući ljude koji putuju u humanitarne svrhe i predstavnike trgovinskih, ekonomskih i investicionih preduzeća.

Karantin pri ulasku u Bugarsku ukinut je i za članove porodica bugarskih državljana i za ljude koji su u zajednici sa državljanima Bugarske, za boravak u Bugarskoj do sedam dana.

Sva druga lica koja ulaze u Bugarsku podležu 14-dnevnom karantinu kod kuće ili smeštaju koji je osoba navela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima