≫ 

Ovo napušteno ostrvo se nalazi u blizini Kariba: Mnogi turisti ne znaju za njegovu mračnu prošlost

Bajkovito ostrvo je danas potpuno nenaseljeno

  • 0
Karibi

Pexels/Leonardo Rossatti / Karibi

Mali Kurasao je ostrvo u Karipskom moru koje je potpuno usamljeno i nenaseljeno. Iako je slabo razvijeno veoma je popularno među turistima koji uživaju u mirnom odmoru i istraživanju obale. 

Jugoistočno od obale ostrva Kurasao, na udaljenosti od samo 24 km nalazi se Mali Kurasao, bajkovito mesto koje predstavlja pravi raj za ronioce.

Ostrvo je okruženo koralnim sprudovima i podvodnim pećinama, a kažu da ih ima preko 60 u ovom pojasu.

Mnogi dolaze ovde kako bi napravili fenomenalnu podvodnu fotografiju i istraživali bogat biljni i životinjski svet.

Mali Kursao je potpuno nerazvijen, bez infrastrukture koja bi privlačila masovno turiste, što znači da su aktivnosti poprilično ograničene. Možete uživati na prepim peščanim plažama, upijati sunce i posmatrati divlju prirodu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝙼𝚊𝚛𝚝𝚑𝚊 𝚂𝚎𝚗𝚒𝚘𝚛 (@maarr90) on

 

Na Malom Kurasau se nalaze stari svetionik, nekoliko koliba i male kuće na plaži, koji predstavljaju jedini znak naseljenosti... Ipak, mnogi ne znaju da ovo mesto sa sobom nosi mračnu prošlost. 

Ostrvo je igralo značajnu ulogu u trgovini robovima u 17. i 18. veku, kada su se bolesni robovi smeštali u karantin. Zgrade u kojima su živeli se i danas mogu videti ovde.

Južni deo ostrva je prepoznatljiv po grobnicama -  groblje za žrtve brodoloma kojih je ovde bilo dosta zbog velikih oluja.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fynn_Dau (@fynn_daubner) on

 

Svetionik koji je na ovom ostrvu sagrađen davne 1850. godine, čak dva puta je obnovljen zbog uragana koji su pogodili ovu oblast.

Mali Kurasao nije toliko poznato ostrvo, ali ga pojedini turisti posećuju upravo zbog ronjenja i prirodnih bogatstva. Posetu je moguće organizovati u okviru dnevnih izleta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by thecuracaoblogger (@thecuracaoblogger) on

 

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA