Protest turističkih vodiča u Firenci, traže pomoć države

Traže oslobađanje od poreza i finansijsku pomoć do marta sledeće godine

  • 0
Firenca Foto: Pixabay

Više desetina turističkih vodiča i drugih radnika u turizmu, suočenih sa ekonomskim posledicama restriktivnih mera uvedenih u borbi protiv virusa kovid-19, protestovalo je danas u starom delu grada Firence tražeći pomoć države.

Učesnici današnjeg protesta ispred firentinske crkve Santa Kroče nosili su transparente na kojima je, pored ostalog, pisalo "Nema posla - nema profita, pomozite nam".

Među njihovim zahtevima su oslobođenje od plaćanja poreza za 2020. godinu i finansijska pomoć do marta naredne godine.

Turistički sektor zbog pandemije planira pravi početak tek od marta 2021. godine, a mnogi radnici već se suočavaju sa teškim finansijskim posledicama pošto je kriza sa korona virusom u Italiji počela krajem februara, a nakon toga i stroge mere u cilju sprečavanja virusa.

- Ne znamo kako ćemo izdržati do marta naredne godine. Potrebna nam je pomoć. Ima porodica u kojima su oba supružnika turistički vodiči - rekli su učesnici protesta.

Prema poslednjim podacima za Toskanu, danas je zabeležen jedan pozitivan slučaj čime je broj zaraženih virusom kovid-19 od početka epidemije povećan na 10.145 u tom italijanskom regionu.

Italija je od 3. juna otvorila regionalne granice i dozvolila dolaske iz zemalja EU i Šengena, međutim turista za sada ima malo i to većinom lokalnih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA