Egipat se sprema da ugosti turiste: Ova letovališta se prva otvaraju

Severnoafrička država, kao i mnoge druge, poslednjih nedelja je počela da popušta mere karantina

  • 0
Egipat Foto: Pixabay

Egipat je u martu mesecu obustavio vazdušni saobraćaj, a turistička mesta su bila potpuno zatvorena za posetioce. Međutim, kako se epidemiloška situacija smirila, ova država je spremna da ponovo ugosti svoje turiste.

U Egiptu se hoteli polako otvaraju, pre svega za domaće turiste, ali uz strogo poštovanje pravila o bezbednosti. 

Hoteli će moći da posluju samo sa 50 odsto kapacijeteta. Sva arheološka nalazišta su dezinfikovana, a plaže očišćene.

- Radimo na tome da turisti iz celog sveta pronađu ovu destinaciju u uzornim sanitarnim uslovima. Čekamo da se naša kriva zaravna. ' Uslovi za međunarodni turizam biće objavljeni u narednim danima. Sve što želimo je da osiguramo da se turisti ne suoče sa problemima kada se otvorimo - saopštili su zvaničnici za AFP.

Letovališta Crvenog mora, uključujući Južni Sinaj, Šarm el Šeik i Dahabm će biti prva koja će se otvoriti zajedno sa mediteranskim plažama zapadno od obalskog grada Aleksandrije.

pustinja, egipat Foto: Pixabay

Glavne turističke atrakcije, poput piramida u Gizi i hrama Luksor, će biti ponovo otvoreni za turiste, ali će se sprovoditi kontrole. U Tutankamonovu grobnicu, na primer, biće dozvoljen ulazak za najviše 10 ljudi.

U Egiptu je od početka epidemije korona virusom zaraženo 39.726 ljudi, dok je od posledica zaraze preminulo 1.342 obolelih. U poslednje dve nedelje broj novoobolelih od COVID-19 u ovoj zemlji sa oko 100 miliona stanovnika premašuje hiljadu.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA