≫ 

SAD: Bez maske nema ulaska u avion

Stjuardese i stjuardi imaju obavezu da opominju putnike da stave masku

  • 1
avion, putnici Pixabay.com

Putnici američkih vazduhoplovnih kompanija koji odbiju da nose zaštitne maske mogli bi da budu sprečeni da se ukrcaju u avion, saopštila je grupacija "Airlines for America".

Međutim, i nakon što se ukrcaju, stjuardese i stjuardi imaju ovlašćenje da opominju putnike da vrate maske, ako ih tokom leta skinu.

Među prevoznicima koji sprovode ovu novu politiku su i Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines i United Airlines, navodi se u saopštenju "Airlines for America".

Avio kompanije će jasno informisati putnike o njihovim pojedinačnim pravilima, a svaki će prevoznik odrediti odgovarajuće posledice za putnike koji se ne pridržavaju pravila, sve do stavljanja na crnu listu.

Nova rigorozna pravila o nošenju zaštitnih maski obavezujuća su i za putnike i za kabinsko osoblje, piše u saopštenju.

- Nošenje maske je jedna od preventivnih mera koje preporučuje Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) kao važnu meru za odbranu putnika i zaposlenih - naglašava grupacija.

Neke avio kompanije dozvoliće i izuzetke, tako maske neće morati da nose mala deca ili osobe s invaliditetom, kao i onda kada putnici jedu ili piju tokom leta.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran F

    16. jun 2020 | 18:22

    Jeste li podelili sedišta na crnce i belce ,sramna građanska državo 🌗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA