≫ 

Gradonačelnik Tasosa: Dugujemo izvinjenje Srbima koji su i pored svega izabrali Grčku za odmor

"Juče smo se susreli sa neočekivanim problemom! Iznenada, bez našeg znanja, turistima iz Srbije bio je zabranjen ulaz u Grčku"

  • 5
trajekti grčka foto: pixabay.com

Turisti iz Srbije zaputili su se put Grčke 15. juna kada je bilo i najavljeno otvaranje granica i za naše državljane. Ipak, tamo ih je dočekalo neprijatno iznenađenje...

Grci su odjednom promenili pravila i zabranili ulazak srpskim državljanima zbog čega su mnogi bili prinuđeni da se vrate nazad.

Ipak, nakon celodnevnih razgovora vlada Grčke je donela odluku kasno uveče da se državljanima Srbije dozvoli prelazak granice između Bugarske i Grčke.

Iako se situacija rešila do kraja večeri, te srpski turisti mogu da ulaze u ovu zemlju, Grci zaposleni u turističkom sektoru burno su reagovali.

Tasos Tasos / pixabay.com

Među njima je i gradonačelink Tasosa, ostrva koje je jedno od najposećenijih od strane turista iz Srbije.

- Juče smo se susreli sa neočekivanim problemom! Iznenada, bez našeg znanja, turistima iz Srbije bio je zabranjen ulaz u Grčku na graničnom prelazu Promahonas! Ovo je bio izuzetno neugodan događaj koji je pričinio veliku neprijatnost stotinama putnika i turističkih agencija koji su želeli da svoj odmor provedu uživajući u Grčkoj, i naravno i na našem ostrvu Tasos! Srećom, obavešteni smo da će ova situacija danas biti rešena i zvanično. I pored toga, mi kao Grčka dugujemo izvinjenje svim ovim ljudima koji su i pored izmenjenih okolnosti ove sezone ipak odabrali da svoj odmor provedu na našem ostrvu, a naišli na neočekivane prepreke! Bilo bi najbolje da se ovakve situacije uopšte ne dešavaju, ali još je bolje kada se srećno reše – napisao je na Fejsbuku gradonačelink Tasosa Elefterios Kiriakidis.

Video: Srpski turisti stigli do granice sa Grčkom, ne mogu da uđu: Ovde ima male dece, starih i bolesnih

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rango

    17. jun 2020 | 11:12

    Grčka br. 1 za nas! Bila i ostala.

  • Ante

    17. jun 2020 | 15:04

    Hahahaha, nisu izabrali nego ih nitko drugi ne želi. Čuj, izabrali ahahahahahahahah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA