• 8

Hrvatska odbila 70 odsto zahteva za ulazak u zemlju iz Srbije i BiH

Samo nekolicina uspe da uđe u Hrvatsku

  • 8
Croatia Hrvatska, hrvatski, granicni prelaz granica

Foto: Tanjug/AP/Sasa Kavic

Najveći broj upita za ulazak u Hrvatsku iz trećih zemalja, među kojima su BiH i Srbija, rešava se negativno, otprilike 70 odsto zahteva, rekao je danas šef Nacionalnog štaba civilne zaštite I ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

U odnosu na prethodnu sedmicu, zaključno sa današnjim danom je zabeleženo 40 odsto ulazaka manje iz BiH i oko 20 odsto manje iz Srbije, rekao je Božinović.
On je na konferenciji za novinare podsetio da je Hrvatska za samo 10 država EU otvorila granicu i građani tih zemalja nisu obavezni da navode svrhu ulaska.
To, međutim, dodao je, ne važi za susedne zemlje koje nisu članice EU.
- Građani tih zemalja moraju da dokazuju da postoji neodložna lična potreba (npr. smrt u porodci, lečenje) ili ako su u pitanju neodložni poslovni sastanci. To su bili uslovi i ranije, ali ako bi neko najavio da ima važan poslovni sastanak, bio bi propušten. Sad se traži potvrda i procena da je sastanak neodložan - rekao je Božinović, preneli su hrvatski mediji.
S obzirom na situaciju u susednim zemljama, faza "nove normalnosti" je faza suživota s virusom, kazao je i zaključio: "Uz zaštitu kritičnih segmenata i infrastrukture radimo sve kako bi privredne aktivnosti bile nastavljene".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    Nije mi jasno, žašto ljudi idu tamo gde su nepoželjni?

  • petar

    PA ZASTO IDU PREKO HRVACKE TE DUVLJE LJDSKE ZEMLJE,IDEMO PREKO NAMA BRATSKE MADARSKE CIVILIZOVANE ZEMLJE

  • Zeljko

    Ma sta ce vama Hrvatsko more, kada imate Tamis i Moravu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima