≫ 

Egipatsko letovalište na Crvenom moru bez ijednog slučaja korone: "Ovde niko ne priča o virusu"

Smešten u senci planina Sinaj, Dahab je jedna od najprimaljivijih destinacija u Egiptu

  • 0
Dahab

Foto: Pixabay/Dahab

Dahab je jedna od najboljih letovališta u Egiptu koje privlači turiste željne avanture i ljubitelje prirode.

Smešten na samo sat vremena vožnje od Šarm El Šeika, Dahab je grad koju nudi mnoge aktivnosti, ali takođe pruža mirnu atmosferu za sve posetioce koji žele da se odmore i uživaju u pogledu na prelepe plave nijanse mora.

Raj na Crvenom moru je izgrađen oko šarenog šetališta punog pristupačnog smeštaja, zanatskih prodavnica, restorana i kafića.

Svoju živahnu, multikulturnu zajednicu sačinjavaju lokalni beduini, zajedno sa Egipćanima i međunarodnim iseljenicima koje je osvojila lepota Dahaba i njegova dostupnost svim Sinajskim atrakcijama.

- Ovde se osećate prijatno. Možete da pronađete društvo jer postoji toliko različitih ljudi poput ronilaca, surfera, jogija - objašnjava Julia Limonova, ruska emigrantkinja koja se preselila u Dahab pre tri godine.

Dahab

Foto: Pixabay/Dahab

Takođe, ovde možete primetiti i ljude različitih nacionalnosti, poput Rusa, Ukrajinaca, Nemaca i Italijana.

Dahab je takođe jedno od retkih mesta u okolini sa pristupom internetu, što ga čini privlačnim frilens radnicima koji traže mirnu "kancelariju" uz more.

Nakon što je u martu mesecu u Egiptu prijavljen prvi slučaj Covid-19, vlada je zatvorila sve kafiće i aerodrome, uvela policijske časove i ohrabrila stanovnike da ostanu kod kuće. Ali socijalno distanciranje u prometnim gradovima poput Kaira ponekad može biti teško, te su neki odlučili da se presele u Dahab tokom pandemije.

Dahab

Foto: Pixabay/Dahab

U vreme pisanja teksta, u Dahabu nije bio nijedan potvrđen slučaj Covid-19, ali vredi primetiti da se to može pripisati tome što se u ovom malom gradu radi vrlo mali broj testova.

U Kairu vas neprestano bombarduju vesti. Ovde niko ne priča o korona virusu - objašnjava Rahma Zein, koja je izabrala da dane karantina provodi u u Dahabu.

Prema Zeinu, mnoštvo avantura dostupnih u Dahabu, od besplatnog ronjenja, planinarenja i sunčanja, čine ga idealnim mesto za socijalnu izolaciju tokom epidemije.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA