≫ 

Otkrivena kakva mesta turisti žele da posećuju ovog leta: Evo šta im se dopada, a šta izbegavaju

Putnici su poćeli da preispituju svoje želje, a na to je svakako uticala pandemija

  • 0
Santorini Foto: Pixabay/Santorini

Nije tajna da je pandemija korona virusa pogodila sektor turizma, a najviše avio-industriju.

U aprilu mesecu je došlo do smanjenja komercijalnih letova za 73,7 odsto u poređenju s istim vremenskim periodom 2019. godine. Ali to ne znači da je putovanjima došao kraj. Kao što pokazuju novi podaci iz kajaka, ljudi samo drugačije razmišljaju o odmoru.

Istraživanje agencije Kayak je pokazalo da potražnja letova u Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj je dostigla svoju najnižu tačku između 6 i 8. aprila. Ali, pretrage leta počele da se povećavaju krajem maja meseca za ove države.

Podaci takođe pokazuju da putnici počinju da se preispituju o putovanjima u nekada omiljene turističke destinacije, uključujući gradove poput Njujorka, Londona, Pariza i Tokija.

Umesto toga, turisti sada traže odmor u udaljenijim gradovima poput Enkoridža na Aljasci i San Huana u Portoriku, kao i manjim mestima u Evropi, u Portugaliji i Grčkoj.

Portugalija Pixabay/Portugalija

Naravno, domaći turizam se širom sveta oporavlja mnogo brže od međunarodnog, jer su putovanja unutar državnih granica mnogo lakša i sigurnija, dok pandemija raste.

Prema podacima agencije Kayak, Australija, Španija, Sjedinjene Države i Francuska doživljavaju najveće pomake u domaćem turizmu.

I, možda iznenađujuće, u Sjedinjenim Američkim Državama, Las Vegas je osvojio najveći skok u pretragama posle najave o ponovnom otvaranju kockarnica.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA