Srpski turisti nisu znali da je Evzoni zatvoren, njih 780 je vraćeno sa granice

Preumereni su ka prelazu Promahonas iz Bugarske

  • 4
Granicni prelaz Evzoni, granica, carina, Grcka Foto: Profimedia

Na grčko-makedonskoj granici Bogorodica-Evzoni juče i danas je vraćeno ukupno 780 državljana Srbije, koje su preusmereni na bugarsko-grčki prelaz Kulata-Promahono, navodi se u podacima makedonskog MUP, koji je danas izveštačima Tanjuga saopštio rukovodilac smene na tom graničnom prelazu Dejan Dimitrov.

Podsetimo, najveći granični prelaz Grčke prema Severnoj Makedoniji, Evzoni od juče je trebalo da bude otvoren. Ipak, u kratkom vremenskom periodu došlo je do zatvaranja ovog graničnog prelaza.

Iako je mnoge obradovala činjenica da će građani Srbije koji žele na more od danas moći kraćim putem, preko Severne Makedonije, stići do Grčke, u Fjsbuk grupi Nikana.gr saopštili su da je Evzoni ponovo zatvoren.

Prema nezvaničnim informacijama koje su dobili ljudi na granici granični prelaz Evzoni ostaće zatvoren do 15. jula.

Srpski turisti neće moći da ulaze u Grčku iz Severne Makedonije sve do 15. jula.Ovo je odluka koju su donele grčke vlasti, a koja je danas prosleđena nadležnima u Srbiji. Prema grčkom Službenom glasniku produžena je zabrana ulaska u Grčku iz Severne Makedonije sve do 15. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5544

    2. jul 2020 | 14:38

    Gde su ovce krenule???🐏🐏

  • Ruzica

    2. jul 2020 | 12:24

    Brzo ce oni to da otvore kada vide da im opada zarada od turizma. Nadaju se sad turistima iz EU, mada su im Srbi na Halkidikiju i tom prelazu vecina...tako da...videcemo za koji dan...

  • Pobor

    2. jul 2020 | 12:21

    Lele, pa de ce da se brckaju sad??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA