≫ 

Avion, autobus, voz? Profesorka otkriva čime je najsigurnije putovati tokom pandemije korone

Ukoliko se dvoumite, evo koje prevozno sredstvo je najsigurnije

  • 0
putovanje, voz

Foto: Pixabay.com

Putovanje avionom je najsigurniji oblik prevoza tokom trajanja pandemije korona virusa, kazala je profesorka koji je savetnik na Odeljenju za saobraćaj u Velikoj Britaniji, a prenosi Sun.

Ešli Vudkok, profesorka medicine na Univerzitetu u Mančesteru rekla je da je avionski prevoz struktuiraniji u poređenju sa „anahičnim“ vozovima, autobusima ili gradskim prevozom.

Aerodromi širom sveta su pojačali mere zaštite, dezinfekciona sredstva postavljena su na svakom koraku, obavezne su maske za lice i socijalno distanciranje gde je to moguće.

Prof Vudkok kaže da su avioni disciplinovano okruženje za razliku od gradskog prevoza gde nema nikakvog reda.

skijatos, avion, let

Foto. T.T.

- Avioni su discipinovano okruženje. Ljudi sede okrenuti prema istom smeru, i sigurniji je od drugih vidova prevoza. Zato je avion najsigurniji oblik javnog prevoza za razliku od anarhije koja vlada na primer u gradskom prevozu – kazala je ona i napomenula da je vazduh u avionima prilično čist jer se menja na svakih tri do pet minuta nakon prolaska kroz filter.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA