• 3

Ukinut avio-saobraćaj između Grčke i Srbije do 15. jula

Logična odluka usled zabrane prijema srpskih turista

  • 3
skijatos, avion, let

Foto. T.T.

Od danas, 7. jula pa sve do 15. jula u 23:59 časova ukida se avio-saobraćaj između Grčke i Srbije.

Takođe se zabranjuje svaki ulazak srpskih državljana zbog eskalacije epidemije u našoj zemlji, piše "Politika".


U saopštenju Uprave za građansku avijaciju naglašava se da jedini izuzetak od ove odluke postoji kada je reč o građanima Šengen zone, članovima porodica građana EU, građanima trećih zemalja koji imaju boravak u evropskim zemljama ili Šengen zoni, diplomatskom osoblju i drugim specijalnim slučajevima.

- Mi smo danas dobili informaciju da je redovna linija sa Atinom obustavljena do 15. jula tako da i čarter letovi neće ići. Osim aviona koji će 11. jula otići po turiste koji su već na Skiatosu - rekao je Seničić u izjavi za Tanjug.

YUTA čeka odluku grčkih vlasti za period od 15. jula i u skladu sa tom njihovom odlukom organizovaće avio-prevoz.

- Za sada je plan da se sa čarter letovima nastavi u drugoj polovini jula, tačnije 24. jula, ukoliko se ukine zabrana za ulazak srpskih državljana koja je trenutno na snazi - dodao je Seničić.

Autobuski saobaćaj, ako se ukine ta zabrana, mogao bi da krene već 15. jula.

Pojedini mediji su ranije danas objavili da je grčka vlada donela odluku da se od 7. do 15. jula u 23:59 časova ukida redovni aviosaobraćaj između Grčke i Srbije i zabranjuje svaki ulazak srpskih državljana zbog eskalacije epidemije u našoj zemlji.

Pozvali su se na saopštenje grčke Uprave za građansku avijaciju kojem se navodi da jedini izuzetak od te odluke postoji kada je reč o građanima Šengen zone, članovima porodica građana EU, građanima trećih zemalja koji imaju boravak u evropskim zemljama ili Šengen zoni, diplomatskom osoblju i drugim specijalnim slučajevima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima