Turisti iz Kodonja nepoželjni širom Italije: "Tretiraju nas kao gubavce"

- Žao nam je, nemamo više slobodnih mesta - izgovor je hotelijera kad odbijaju turiste

  • 1
Kodonja, Italija

Foto: Shutterstock

Turisti iz Kodonja, gde je pre više od četiri meseca identifikovan prvi slučaj kovida-19 u Italiji, suočavaju se sa diskriminacijom i direktnim i indirektnim odbijanjem u hotelima jer dolaze iz nekadašnjeg žarišta virusa u Italiji.

- Žao nam je, nemamo više slobodnih mesta - izgovor je hotelijera kad odbijaju turiste, a u poslednje vreme to se sve češće događa upravo stanovnicima Kodonja, koji pokušavaju da rezervišu sobe u hotelima u svojoj zemlji, prenosi list Korijere dela sera.

Kodonjo više nije "crvena zona" i već duže nema bolničkih pacijenata obolelih od virusa kovid-19, međutim mnogi hotelijeri širom Italije i dalje strahuju od zaraze, zbog čega građani iz tog mesta navode da se osećaju kao "gubavci".

Advokat Davide Paderini rekao je da se oseća "tužno i poniženo" jer je planirao da provede vikend u Toskani, međutim kada je vlasnik smeštaja saznao odakle dolazi "prestravila ga je pomisao" da bude na istom mestu s ljudima koji dolaze iz područja iz kojeg se u Italiji prošitio virus.

Toskana, Italija

Foto: Wikimedia/Flickr/Francesco Sgroi



Italijanski list takođe navodi da se jedna 28-godišnja devojka suočila sa odbijanjem u tri hotela u mestu Ričione u okrugu Rimini, u regionu Emilja-Romanja.

- Kodonjo? Nema mesta - odgovorili su hotelijeri devojci koja je želela da iznenadi svog momka putovanjem na obalu regiona Emilija-Romanja.

Sa sličnim odgovorom suočio se i jedan čovek koji je planirao putovanje na Siciliju, dodaje Korijere dela sera.

Prvi zvanični slučaj virusa kovid-19 identifikovan je 21. februara u Kodonju, u Lombardiji, koja je virusom najteže pogođeni region u Italiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA