Državljani BiH zbog novih mera iz straha beže iz Hrvatske

Hrvati poručuju da nema razloga za strah

  • 0
Hrvatska more, plaza

Foto: Pixabay

Mnogi koji nemaju dvojno državljanstvo boje se kako vlasti BiH ne bi uveli 14-dnevnu samoizolaciju za sve one koji su se vratili iz Hrvatske.

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno odlučio da zatvori granice i uvede dvonedeljni karantenu za državljane BiH, mnogi državljani BiH koji nemaju dvojno državljanstvo pakuju kofere kako bi već u subotu napustili Jadransku obalu, piše avaz.ba.

Državljani BiH tako se pitaju da li će i njihove vlasti uvesti neke kontra-mere, a Slovenci najavljuju da će i svojim građanima koji letuju u Hrvatskoj uvesti 14-dnevnu samoizolaciju. Bosanci i Hercegovci se boje kako ne bi i vlasti BiH uvele takve mere jer bi onda svi oni koji letuju na hrvatskoj obali, u povrtaku u svoju zemlju morali u samoizolaciju.

Upravo zbog toga, mnogi državljani BiH odlučili su da prekinu odmor u Hrvatskoj, a kolona vozila koja se stvorila na Graničnom prelazu Doljani samo potvrđuje navedeno.

Nakon što je Hrvatska ponovo zatvorila granice za građane BIH, mnogi Bosanci i Hercegovci koji nemaju dvojno državljanstvo spremaju se da već večeras napuste Jadran.

No, ministar zdravlja Vili Beroš kaže kako građani BIH nemaju razloga za strah niti prevremeno napuštanje Hrvatske.

- Državljani BiH ili Srbije koji su pre stupanja novih mera na snagu već došli na Jadran nisu dužni da se javljaju epidemiologu, da idu u samoizolaciju niti da rade test na koronu - potvrdio je ministar Beroš.

Turisti iz BiH koji su već uHrvatskoj ne moraju, dakle, da brinu da li treba da se testiraju, idu u samoizolaciju i slično, zaključuje portal 24.sata.hr.

(Telegraf.rs/avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA