≫ 

Kraj drame na Tasosu: Dečak iz Srbije koji ima koronu, uspešno operisan. Krenuli su kući

Operacija slepog creva dobro je prošla, dečak je stabilno i dobro se oseća

  • 1
Bolnica, pacijent, dečak Foto-ilustracija: Bolnica, pacijent

Dete (10) zaraženo virusom korona, koje je s porodicom letovalo na grčkom ostrvu, oseća se dobro i juče je s porodicom krenuo put naše zemlje

Zaraženi dečak iz Srbije, koji je s porodicom letovao na Tasosu i u sredu je primljen u bolnicu u Kavali, operisan je i oseća se dobro, a sa porodicom je juče krenuo u našu zemlju, potvrdila je za Kurir Ana Nikolić iz agencije "Nikana" na Tasosu.

Dečak je u bolnicu primljen nakon što se požalio na bolove u stomaku i visoku temperaturu, a kada je primljen u bolnicu u Kavali, prvom većem gradu nadomak Tasosa, gde je letovao sa roditeljima, urađen mu je i test na virus korona, gde se ispostavilo da je pozitivan.

Dečak je operisan i sada se oseća dobro.

- Operacija slepog creva dobro je prošla, dečak je stabilno i dobro se oseća - rekla je Nikolićeva.

Pozitivan i otac dečaka

Ona je dodala i da, iako su prilikom ulaska u zemlju rezultati bili negativni, prvo se ispostavilo da je dečak ipak pozitivan, a sada, nakon insistiranja da se test još jednom ponovi, utvrđeno je da je i otac desetogodišnjaka takođe pozitivan.

Roditelje su rezultati zbunili jer, kako navodi Nikolićeva, ni sa kim nisu bili u kontaktu od početka letovanja.

- Roditeljima nije jasno kako je moguće da je dete pozitivno, jer nije bilo u kontaktu s drugim ljudima, osim s njima, za tih nekoliko dana odmora na Tasosu. Zbog toga su u četvrtak zatražili da se uradi još jedan test - navela je Nikolićeva.

Prema njenim rečima, roditelji mališana zatražili su i da se lečenje deteta nakon operacije nastavi u Srbiji, što im je sada omogućeno i oni su juče ujutru krenuli za našu zemlju.

Video: Korona virus ih je praktično osakatio, a sada nude besplatan smeštaj za turiste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA