Ova država pokriva troškove turista ako se zaraze koronom

Uzbekistan je jedna od najinteresantnijih destinacija za posetu upravo zbog poboljšanih mogućnosti putovanja bez viza

  • 0
Uzbekistan Foto: Pixabay

Uzbekistan je rešio da privuče turiste tokom pandemije tako što je posetiocima obećao masovnu isplatu novca ukoliko se u ovoj zemlji zaraze Covid-19 bolešću.

Uzbekistanska vlada saopštila je da će svaki turista koji se zarazi novim virusom korone unutar zemlje dobiti 4.660 dolara za pokrivanje medicinskih troškova u lokalnoj bolnici.

Uzbekistan ponovo otvara svoje granice prvi put od kada su zatvorene u mesecu martu.

- Želimo da uverimo turiste da mogu slobodno da dođu u Uzbekistan. Vlada je toliko sigurna da će nove mere bezbednosti i higijene koje se sprovode širom turističkog sektora zaštititi turiste od Covid-119 da je predsednik spreman da obezbedi novac. Ako dobijete Covid-19 tokom odmora u Uzbekistanu, nadoknadit ćemo vam troškove - rekla je ambasadorka Sofi Ibson.

Ponuda za naknadu odnosi se na turiste koji su deo turističkih grupa koje vodi lokalni vodič.

Uzbekistan, bivša sovjetska republika, postaje sve popularnija među putnicima zbog svojih intrigantnih drevnih gradova koji su bili ključne tačke na putu svile, zajedno sa svojim spektakularnim mauzolejima, džamijama i medrasama.

Uzbekistan Foto: Pixabay

Mnogi smatraju da je Uzbekistan, zajedno sa Kirgizistanom, Tadžikistanom i ostatkom centralne Azije,  ove godine jedna od najinteresantnijih destinacija  za posetu upravo zbog poboljšanih mogućnosti putovanja bez viza.

U Uzbekistanu je ukupan broj zaraženih od Covid-19 oko 15 000, od čega se 75 slučajeva završilo smrću.

Uzbekistan Foto: Pixabay

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA