Da li su nemački turisti zaista pohrlili u Hrvatsku ili...?

Nemački turisti du godinama bili uverljivo najbrojniji u Hrvatskoj

  • 5

Bez nemačkih turista nema ni dobre turističke sezone na Mediteranu – pa, tako ni u Hrvatskoj.

Otvaranjem vrata za putovanja unutar EU, nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas probudio je nadu da bi ovo leto moglo bar malo da podseća na pravo turističko leto.

No, da li su nakon 15. juna nemački turisti zaista pohrlili u Hrvatsku?

Čini se da je  turistička sezona u Hrvatskoj i pored promovisanja "corona free" destinacija  zbog epidemije korona virusa nije počela najbolje.

O tome koliko je korona virus usporio, odnosno umanjio turistički promet u Hrvatskoj, ukazuje podatak da je ovu sezonu pratio izostanak stranih turista, posebno Nemaca kojih je uvek bilo u najvećem broju.

Oni obično se opredeljuju za rani buking, te kako otkazivanja aranžmana još uvek nema, Hrvatska se nada da će krajem jula i avgusta ipak turisti doći.

Ipak, ovih dana će se malo ko iz turističkog sektora pohvaliti poslovanjem i razdragano pričati o uspesima. Štaviše, naći na početku jula zadovoljnog hotelijera, iznajmljivača ili ugostitelja u zemlji ravno je čudu.

To i nije neobično kada se zna da je minus u junu, ali i na nivou prvih šest meseci ove godine u segmentu turističkih noćenja je oko 70 odsto.  Domaći turisti su u prvoj polovini ove godine ostvarili 31 odsto od ukupnih noćenja. Strani turisti su zabeležili 69 odsto od ukupnih noćenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA