≫ 

Kako zemlje privlače turiste: Jedna plaća 3.000 dolara u slučaju zaraze, druga ceo odmor i lečenje

Evo na koje načine zemlje ponovo privlače turiste

  • 0
Meksiko Foto: Pixabay/Meksiko

Mnoge države pokušavaju da podstaknu turiste da bukiraju svoje aranžmane uz posebne olakšice. 

Centralnoazijska država Uzbekistan je pokrenula kampanju pod nazivom "Uzbekistan: Garantovano bezbedno putovanje", koja obećava 3.000 dolara odštete svakom turistu koji se na odmoru zarazi novim virusom korone. Novac je obezbeđen za plaćanje medicinskih usluga u uzbekistanskoj bolnici.

Da bi primili uplatu, turisti moraju da rezervišu usluge lokalnog vodiča. Ponuda se odnosi samo na epidemiološki sigurne zemlje, poput Kine, Japana ili Južne Koreje, piše Insider.com

Sicilija

Sicilija, koja se nalazi na jugu Italije, osmislila je jedinstveni program pomoću koga planira da privuče strane posetioce.

Sicilija Foto: Pixabay/Sicilija

Kako je poznato, za svaka tri noćenja u hotelu, turistima će biti pokrivena cena iznosa jedne noći, zajedno sa ulaznicama za muzeje i druge arheološke lokacije, prenosi britanski San.

Selo u Italiji

San Đovani u regionu Molize, maleno selo na jugu Italije, nudi besplatan smeštaj za sve posetioce.  Trenutno se na spisku nalaze tri kuće koje možete da izaberete, a dozvoljen boravak je nedelju dana u bilo kom periodu od jula do septembra meseca.

Barbados

Ostrvo Barbados ima jedinstvenu ponudu. Kako su remote poslovi (poslovi koji se rade od kuće) postali sve zastupljeniji tokom pandemije korona virusa, ostrvo Barbados želi da svoje prelepe plaže, sa kristalno plavom vodom, ustupi ljudima za rad.

Barbados Foto: Pixabay/Barbados

Karipska zemlja planira da ponudi svim posetiocima iz inostranstva mogućnost 12-mesečnog boravka na ostrvu.

Kipar, Bugarska i Švajcarska

Kipar je u junu otvorio svoje granice za brojne države i obećava da će pokriti troškove smeštaja, hrane, pića i lekova svim posetiocima koji se tokom boravka u ovoj zemlji zaraze koronom.

Bugarska je zauzvrat odlučila da turistima ne naplaćuje ležaljke, suncobrane i čak obroke na nekim od najpopularnijih plaža.

bugarska more foto: pixabay.com/ Bugarska

U Švajcarskoj je Geneva Tourism predstavio “Ženevske kutije” koje nude popuste i do 65 odsto na smeštajne pakete.

Meksiko i Tajland

Grad Kankun, na jugiustoku Meksika, pokrenuo je kampanju „Dođite u Kankun 2 x 1“, u kojoj se nude dve besplatne noći smeštaja za svake dve plaćene. Turistima se takođe refundiraju troškovi jedne avionske karte, tako da mogu poneti nekoga sa sobom

Pataja, Tajland Foto: Pixabay / Pataja, Tajland

U Talandu poznati Cape Fahn Hotel na ostrvu Koh Samui je pokrenuo promociju pod nazivom „Kupiš 1 i dobiješ 1 besplatno“, za svoje vile sa bazenom. Popust se može iskoristiti u budućnosti prilikom bukiranja.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA