Crna Gora ipak otvara granicu za ruske turiste od 1. avgusta?

Trenutno se razmatra takva mogućnost

  • 15
Zastava Crna Gora Crna Gora / Foto: Pixabay.com

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore razmatra mogućnost otvaranja granica za građane Rusije od 1. avgusta, pišu danas podgoričke Dnevne novine.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da bi eventualna takva odluka obradovala turističke poslenike, bila bi doneta u okviru mera za ublažavanje posledica novog korona virusa, posebno u oblasti turizma.

U prilog razmišljanju o otvaranju granica ide i informacija da danima unazad Rusija beleži značajan pad u broju zaražanih korona virusom i da je juče u toj držvi bilo najmanje zaraženih od aprila.

A da li će takva odluka biti doneta zavisi od niza okolnosti koje diktira pandemija COVID 19, piše list.

Činjenica je, kažu, da postoji veliko interesovanje ruskih građana za letovanje u Crnoj Gori, o čemu svedoče brojni pozivi turističkim agencijama i raspitivanje o datumu otvaranja granica.

Crna Gora je otvorila granice za turiste iz Ukrajine i Belorusije, a stižu i turisti iz Izraela.

U Crnoj Gori u individualnom smeštaju u 2019. godini, ostvareno je 1.352.028 dolazaka turista, dok je broj ostvarenih noćenja bio 9.775.133.

Od toga su 99,6 odsto noćenja ostvarili strani turisti.

Ubedljivo na prvom mjestu su Rusi (29,1 odsto), zatim državljani Srbije (25,3 odsto), Bosne i Hercegovine (10,6 odsto), Kosova (6,9 odsto), Ukrajine (3,8 odsto), Nemačke (3,2 odsto), Poljske (2,1 odsto).

Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 19 odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA