≫ 

Irska: Moguć karantin za putnike iz 15 evropskih zemalja

Srbija se najverovatnije nalazi na toj listi

  • 0
Dablin Foto: Pixabay

Irska bi mogla ponovo da uvede ograničenja za putnike koji dolaze iz 15 evropskih zemalja sa visokim porastom broja novozaraženih korona virusom, uključujući i ponovo uvođenje 14-dnevnog karantina, izjavio je danas irski ministar spoljnih poslova Sajmon Kovini, prenosi Rojters.

Ipak, Irska koja ima jednu od najnižih stopa zaražavanja u EU, sa 5 obolelih na 100 hiljada stanovnika u poslednjih 14 dana i više, juče je odlučila da ukine ograničenja za sve koji dolaze iz zemalja sa sličnom epidemiološkom situacijom.

Iako građani Republike Irske koji se vraćaju iz 15 najugroženijih evropskih zemalja neće biti u obavezi da provedu 14 dana u karantinu, irska vlada je zakupila celu stranicu u svim nacionalnim novinama i objavila oglase da bi poručila građanima da je najbezbednije da nigde ne putuju.

Restrikcije su ukinute za sve putnike koji u Irsku dolaze sa Malte i sa Grenlanda, iz Finske, Norveške, Mađarske, Italije, Estonije, Latvije, Litvanije, Kipra, Slovačke, Grčke, Gibraltara, Monaka i San Marina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA