≫ 

Nijedan stanovnik ovog italijanskog ostrva nije zaražen korona virusom

Uprkos zaraženim posetiocima, "zagrljaju i ljubljenju", ovo italijansko ostrvo je izbeglo širenje korona virusa

  • 1
Giljo ostrvo Foto: Pixabay

Italijansko ostrvo Điljo (Giglio) je na čudesan način izbeglo širenje korona virusa, a nijedan stanovnik nije dobio bolest Covid-19, pokazuli su testovi.

Toskansko ostrvo Điljo bilo je pripremljeno za izbijanje epidemije nakon što se pet posetilaca razbolelo od Covid-19, kažu stručnjaci. Uprkos zaraženim posetiocima, "zagrljaju i ljubljenju", ovo italijansko ostrvo je izbeglo širenje korona virusa, te je 800 stanovnika ostrva potpuno zdravo - bez ijednog znaka infekcije.

Nijedan od stanovnika ostrva Điljo nije prijavio simptome Covid-19, iako su se uslovi činili povoljnim da se bolest širi poput požara, preneo je Associated Press.

Kako je poznato, meštani su se družili u strmim uličicama u blizini luke i na granitnim stepenicama koje vode do jedne tvrđave koja se nalazi na vrhu brda.

Điljo je deo Toskane, a njegova zdravstvena služba brzo je poslala komplete za testiranje na antitela kako bi se utvrdilo da li su meštani možda imali Covid-19.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @tizianamaroso on

Od 800 stanovnika koji ovde žive tokom ceele godine, njih 723 se dobrovoljno prijavilo za testiranje.

- Svi smo želeli da to uradimo, da budemo spokojni, ali i da pomognemo nauci - rekla je jedna meštanka.

Od svih testiranih ostrvljana, kod samo jednog su pronađena antitela. Reč je o starijem čokveku koji je zajedno s jednim posetiocem plovio istim trajektom do ostrva.

Iako ne postoji dovoljno jasan odgovor koji bi objasnio kako se celo stanovništvo nije razbolelo, prepostavlja se da pretpostavio da ostrvljani nisu bili izloženi dovoljno kovid da bi se zarazili.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Fra😋 (@kikkaa7) on

Malo ostrvo je smešteno u blizini južnog vrha toskanskog arhipelaga, 50 km južno od Elbe i 15 km od kopna, podnožja Monte Argentario. Blaga klima, netaknuta priroda i kristalno čista voda nude nezaboravan odmor tokom cele godine.

Điljo je posebno popularano ostrvo među avanturistima koji uživaju u peščanim plažama i prelepim uvalama, kao i u upoznavanju bogatog podvodnog sveta. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Susanna Petraccini (@seevabbe) on

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    29. jul 2020 | 10:33

    Nema zaraze ni u Neumu u Bosni niko ne nosi ni maske ma nista. Izgleda more jace od korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA