≫ 

Avioni leteli potpuno prazni: Obavljeno je čak 26 letova bez ijednog putnika

Avion kompanije "Asiana Airlines" obavio je u maju 26 letova

  • 2
avion Alitalia Foto: Pixabay

Južnokorejska avio-kompanija bila je primorana da obavlja letove tokom pandemije korona virusa. 

Kompanija Asiana Airlines je u maju mesecu obavila oko 26 letova, uprkos činjenici da u avionu nije bilo nikoga, osim pilota i posade.

Avion, koji može da primi do 853 putnika, viđen je kako poleće sa aerodroma Incheon u gradu Seulu, da bi se 20 minuta kasnije vratio, prenosi traveller.com.au.

Let je bio neophodan kako bi piloti avio-kompanije zadržali već stečeni sertifikat za upravljanje flotom od šest aviona A380.

Avijacijski propisi predviđaju da komercijalni piloti moraju da pokažu svoje znanje upravljanja pojedinih letelica na svakih 90 dana, a Asiana je želela da bude sigurna da su piloti spremni ponovo da počnu da lete čim se ukinu ograničenja putovanja.

Avion Foto: Pixabay

U normalnim okolnostima, piloti su mogli da zadrže svoj sertifikat koristeći simulator najvećeg svetskog putničkog aviona, piše Independent.

Međutim, najbliži A380 simulator nalazi se na Tajlandu. S obzirom na zatvorene granice i ograničenja putovanja, piloti Asiana Airlanes su bili prinuđeni da koriste prave avione.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    31. jul 2020 | 17:24

    pričam ti pricu ko zna sta su prevoziti i nazad vraćali MISTERIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA