≫ 

"Turska je bezbednija od mnogih drugih zemalja u svetu, sigurno će se turisti vratiti"

Da li je sigurno letovati u Turskoj?

  • 0
turska plaza more letovanje Foto: Pixabay

Turska je bezbednija od Španije, jer slučajevi korona virusa i dalje nastavljaju da opadaju u glavnim turističkim lokacijama, tvrdi Timusin Guler, generalni direktor Agencije za promociju i razvoj turskog turizma.

Guler je govorio za britanski San o povratku turista, te je naglasio da je Turska ovog leta najbolji izbor za turiste.

- Turska je bezbednija od mnogih drugih zemalja u svetu. Bezbednija je od Španije i drugih država i sigurno će se turisti iz Engleske vratiti. Turizam je važan za Tursku, tako da su svi srećni što turisti ponovo dolaze - kazao je Timusin.

On je potom objasnio kako praksa "sigurnog turizma" funkcioniše, a u okviru koje hteoli i rizorti moraju da pristupe ovom programu koji je podržala vlada, a koji dokazuje da su ispoštovane 132 iznete mere bezbednosti.

Svi hoteli koji ne poštuju mere će u kratkom roku bili zatvoreni, otkriva turski stručnjak za turizam.

Bodrum Foto: Pixabay/Bodrum

- Ja sam već lično posetio više od 50 hotela da vidim da li poštuju pravila, a stotine njih u Bodrumu i Antaliji ih se pridržavaju. Svakog meseca se sertifikati obnavljaju, tako da svi moraju da slede pravila - ako se ne pridržavaju pravila, sertifikat se oduzima. Postoji prvo kazna za hotel ili letovalište od 8.000 lira (oko 114.000 dinara) - kazao je direktor Agencije za promociju i razvoj turskog turizma.

Timusin je dodao da je povećan broj ljudi u turističkim letovalištima kao što su Bodrum i Dalaman, a nadaju se da će postići slični uspeh kao prošlogodišnje sezone, ili bar 80 odsto od toga.

U trenutku pisanja teksta broj aktivnih slučajeva u Španiji je 107.109, a u Turskoj 10,678.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA